Fotograf: Björn Sandberg

Det var strålande sol och riktig högsommarvärme på Halmstad Arena på söndagen - detta när Trelleborgs FFs damer premiärspelade i Division 1 Södra.

Men, efter en mindre bra första halvlek så fick TFF-damerna en allt för brant uppförsbacke. Trots en uppryckning i andra halvlek så slutade matchen med förlust.

Halmstads BK Dam - Trelleborgs FF Dam, 3-0.

- Det var inte vår dag idag - inte tillräcklig skärpa, säger TFF-damernas tränare Hans Malmgren efter matchen.

- Vi är inte närvarande i första halvlek, första halvtimmen är direkt usel skulle jag vilja säga. Vi är inte på hugget, de är mycket hungrigare redan från början - en hunger som inte vi hade. 

Hemmalaget Halmstads BK satte tokhög press direkt på gästande Trelleborgs FF, vilket tryckte tillbaka laget samtidigt som det kändes lite ängsligt.

Det var sen då också hemmalaget som gjorde två mål i första halvlek, båda på fasta situationer - något som Hans Malmgren inte alls var nöjd med.

- Jag hade väl inte trott på förhand att vi skulle släppa till två nickmål. Tycker att vi är rätt så starka på fasta, vi ska inte behöva släppa in de målen, säger han och fortsätter.

- Vi är ju direkt dåliga i första halvlek, vi hittar ytor som finns där - men förvaltar det inte. Vi ska hela tiden slå den avgörande bollen för tidigt, istället för att hålla i.

TFF-damerna fick inte alls till det framåt och det kändes frustrerat i paus. Men efter att ha snackat ihop sig tog det fart i dojjorna rejält i andra halvlek. De för dagen rödklädda TFFarna tog över matchen och körde slut på Halmstads BK i värmen.

Det skulle komma ett gyllene läge att reducera i matchen när Elisa Lang Nilsson blev helt fri. Hennes avslut gick dock tyvärr utanför, och det var en sån där dag när bolluslingen inte ville in.

Istället stängde hemmalaget Halmstads BK kiosken med att göra sitt tredje - och matchens sista mål. Halmstads BK Dam - Trelleborgs FF Dam, 3-0.

- Vi äger boll betydligt mer i andra halvlek sen, vi byter kant och håller i den. Vi ska ge tjejerna beröm också, vi växlar upp i andra vi går för att hämta in - men det är klart, när de gör sitt tredje mål är det rullgardinen ner

- Jag tror, om Elisa hade gjort mål på det läget hon hade, då hade vi haft 2-1 - och de var slitna i det läget, ja vi hade kanske kommit ikapp.

Förlust i premiären var förstås inte vad Hans Malmgren och TFF-damerna hade hoppats på, nu väntar hemmamatch mot IFÖ Bromölla - och det förhoppningsvis med publik i ryggen.

- Detta var inte bra, absolut inte. Så här kan det se ut när man inte fått chansen att spela ihop sig också. En liten väckarklocka här, men det är ett Halmstads BK som kommer ställa till det för en del av lagen i denna serien med sitt spelsätt. De spelar lite grisfotboll, spelar långt, tungt - väldigt enkel fotboll egentligen. Men sen hade de ju ett resultat att spela på efter paus och det är inte mycket att säga om då. De är bra på sitt vis.

- Vi får repa mod i veckan och se till att samla krafter till Bromölla hemma och förhoppningsvis kunna bjuda eventuell hemmapublik på något helt annat, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Erika Nykjaer, Viktoria Persson, Nike Törnqvist, Josefine Svensson, Felicia Miller, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Gabrielle Ahlström, Elin Engbe, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson.

Avbytare:

Astrid Palmblad, Natalija Lukic, Cassandra Clemén, Saga Sramek, Jennifer Lilliehöök, Johanna Nilsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-06-06
Kategori: A-lag