Fotograf: Björn Sandberg

Med publik på 500 personer tog Trelleborgs FF emot GIF Sundsvall på lördagen hemma på Vångavallen. Förutom att det bjöds på fantastiskt sommarväder så blev det en helt magisk lördag - när hemmalaget vann med matchens enda mål.

Målet gjorde Petar Petrovic och självklart sprang han mot norra läktaren på Vångavallen för att fira. Efter matchen så var såklart Kristian Haynes nöjd.

- Otroligt skönt att vinna, med publikens stöd och hållen nollan bakåt - som är den första för oss, säger en nöjd Kristian Haynes efter matchen.

- Starkt, en tajt match, jämn och tillknäppt första halvlek. Vi blir lite rakare i andra halvlek och det öppnar lite matchen. Tycker att, sett över 90 minuter, så skapar vi de hetaste chanserna.

Efter en mållös första halvlek, men där GIF Sundsvall nog var närmast nätrassell, så var det hemmalaget Trelleborgs FF som skulle gå segrande ur bataljen.

För första gången i årets Superettan skulle också Trelleborgs FF gå av planen med en hållen nolla. Även om förutsättningarna inte var de bästa, så stod hemmalaget för en fin insats.

Efter skador, avstängningar och landslagsuppdrag så blev det Anton Tideman som vikarierande mittback, Mattias Håkansson på vänsterbacken, dessutom en debuterande Tobias Karlsson på mittfältet från start. I mål stod Kasper Kristensen som var stabil och blev dessutom matchens lirare.

- Förutsättningarna tänker jag inte gnälla över, men jag är imponerad över hur vi sätter ihop det. Anton flyttar in, Mattias har aldrig spelat ytterback, iallafall inte på det sättet iallafall som idag. Samt Kasper som är en ung målvakt och fick vara med att hålla nollan. Stabila ingripande hela vägen.

- Tobias Karlsson, första matchen. Vi har velat jobba in Tobias smart. Men nu fanns det ingen återvändo och han har inte fått några minuter innan - men en jätteimponerande insats. Begränsad yta, skyddar laget, vilket han gör förbannat bra, berömmer Haynes.

I den 78e minuten kom matchens enda mål. Ett mål som den nya trollkarlen på Vångavallen - Petar Petrovic satte. Efter en hörna så hamnade bollen hos Petar - som klippte till och mål.

- Trion där framme sliter, vi vill pressa och det är kollektivet som bringar denna segern. Tillsammans med publiken som är tillbaka. Sen har vi gubben i lådan, Petar, som man ju inte kan byta ut när han gör såna saker.

Efter två raka förluster, så hoppade hemmalaget på segertåget igen efter en magisk lördagseftermiddag med publik på Vångavallen.

- Skitglad och, ja, jag ska inte gråta över att vi inte fått med oss saker innan. Vi har spelat bra men inte fått med oss nåt, trots bra prestationer, poängkolumnen har varit lite tunn. Vi får vad vi förtjänar idag när vi krigar ner ett bra GIF Sundsvall.

- Jätteskönt för fortsättningen, maximera prestationen och poängskörden inför uppehållet som kommer snabbt här nu. Viktigt att vi kunde studsa tillbaka.

Förhoppningsvis är påsläppet av publik bara början, förhoppningsvis kan alla som vill snart få gå på Vångavallen igen.

Kristian Haynes, med lång erfarenhet som spelare, tror att lördagens publikstöd hjälpte hemmalaget fram till segern.

- Det tror jag ändå. Jag tror att det påverkar, mer än vad man tror. Jättehärligt att se och jätteskönt med publik på fotboll igen, avslutar Kristian Haynes.

Tobias Karlsson gjorde sina första minuter för Trelleborgs FF i Superettan på lördagen. Dessutom gjorde Noah Tillberg också debut i Superettan. Noah, som har Trelleborgs FF som moderklubb, spelade de avslutande minuterna i lördagens segermatch.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Anton Tideman, Mattias Håkansson - Johan Blomberg, Haris Brkic, Tobias Karlsson, Petar Petrovic - Dzenis Kozica, Henry Offia.

Avbytare:

Hampus Nilsson, Henrik Johansson, Noah Tillberg, Fatawu Safiu, Måns Söderqvist, Lukas Minter Wettergren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-06-05
Kategori: A-lag