Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen tar Trelleborgs FF emot GIF Sundsvall hemma på vackra Vångavallen i Trelleborg. På lördagen kommer det också finnas publik på Vångavallen.

Det är underbart att fler kommer att få se Trelleborgs FF från läktarplats från och med lördag. Men det är också viktigt att det finns många krav, rekommendationer och riktlinjer för att kunna genomföra ett säkert arrangemang. Läs viktig information här.

Trelleborgs FF - GIF Sundsvall - avspark 15:00. För dig som inte kan vara på plats så visas matchen på Discovery+

- Fantastiskt roligt att vi får tillbaka publik på Vångavallen, det är något vi har saknat enormt. Man anpassar sig så snabbt till en ny vardag med restriktioner och allt annat, allt blir en vardag så snabbt. Förhoppningsvis är detta bara starten och att det går åt rätt håll så vi kan få alla som vill till Vångavallen, säger Kristian Haynes inför morgondagens match.

- Publik är halva grejen med fotboll, upplevelsen. Allt runt omkring, så känns roligt.

På lördagen kommer då GIF Sundsvall på besök, ett GIF Sundsvall som besitter en hel del offensiv kraft. Hittills är det just GIF Sundsvall som gjort flest mål i Superettan, med 14 mål - men precis där bakom finns TFF på 12.

- Det får man väl nog säga, att de besitter en del offensiv kraft. Så det blir såklart en utmaning. Försvaret är nyckeln, få bort lite grejer och åtgärda. Vara mer cyniska. Vi måste sluta släppa in lätta mål.

GIF Sundsvall spelade faktiskt match i tisdags - hemma mot Jönköpings Södra IF, en match som de förlorade.

Trelleborgs FF kommer från två raka förluster, mot Västerås SK och senast mot AFC Eskilstuna. Med publik i ryggen hoppas vi, att vi tillsammans, kan ta tre poäng igen och få en magisk lördag på Vångavallen.

- Vi är på hemmaplan, med hemmapublik i ryggen. Blir nog en annan typ av match imorgon igen än senast mot AFC Eskilstuna. En del saker som måste rättas till, vara mer beslutsamma i försvaret och få bort bollar bättre - framåt är jag lugn för mål gör vi i år.

Mouhammed-Ali Dhaini har åkt i väg på landslagsuppdrag med Libanon, Simon Amin är även han iväg med Syriens landslag. Herman Hallberg, Jesper Modig och Kalle Larsson är fortsatt skadad, dessutom är Fredrik Liverstam avstängd.

Till morgondagens trupp kallas Lukas Minter Wettergren in från ungdomslagen, Lukas är född 2004.

- Vi behöver lappa lite på sina ställen. Men vi är ganska lugna över att hitta bra lösningar på det. Vi får sätta in någon annan istället. Det kommer bli en tajt match i vilket fall som helst.

- Det är små marginaler i Superettan. Vi mötte ju Sundsvall två gånger förra året också och då var vi rätt bra i båda. Men då fick vi bara en poäng sammanlagt, förhoppningsvis kan vi göra bra match imorgon också - men få bättre utdelning poängmässigt, avslutar Kristian Haynes.

Matchen har avspark 15:00 på Vångavallen i Trelleborg.

Ska du se Trelleborgs FF - GIF Sundsvall på plats - läs då denna informationen innan du kommer till Vångavallen.

Ska du se den på tv så är det Discovery+ som gäller.

Trupp:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Anton Tideman, Isak Jönsson, Fritiof Björkén, Mattias Håkansson, Haris Brkic, Henrik Johansson, Petar Petrovic, Johan Blomberg, Tobias Karlsson, Noah Tillberg, Fatawu Safiu, Måns Söderqvist, Henry Offia, Dzenis Kozica, Lukas Minter Wettergren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-06-04
Kategori: A-lag