Fotograf: Björn Sandberg

8 långa månader har gått sedan Trelleborgs FFs damer senast spelade någon match. Då var det kanske inte så konstigt att Vångavallens C-plan var fylld av glädje när det äntligen fick kickas boll på riktigt igen.

På söndag är det premiär i Division 1 Södra Götaland borta mot Halmstads BK. På tisdagen spelades den enda träningsmatchen och därmed också genrep inför seriespelet, hemma mot seriekonkurrenten FC Rosengård B.

Matchen slutade med seger 3-0 efter mål av Viktoria Persson, Natalija Lukic och Jennifer Lilliehöök.

- Satt och räknade på det där hemma och - det är 284 dagar sedan vi spelade förra matchen, säger en blöt Hans Malmgren direkt efter matchens slut.

Efter strålande sol och närmast magisk sommarvärme hela dagen så vräkte regnet ner över Vångavallen på tisdagskvällen.

Men regnet var inget hinder för TFF-damerna på tisdagskvällen, inte heller motståndet. Efter en ringrostig start jobbade sig hemmalaget in i matchen och vann till slut ganska komfortabelt.

- Vi pratade om det innan att det kommer inte se speciellt bra ut från första början. Istället fortsätta jobba på det vi har jobbat med och att ha tålamod. Hjälpas åt.

- Första halvlek är slarvig från vår sida, vinner inte särskilt mycket andrabollar och vi är lite fega i närkampsspelet. De går betydligt rappare in i situationer.

Efter en mållös första halvlek så kom sedan alla tre målen i andra halvlek. Första målet i matchen gjorde vindsnabbe och målfarlige Viktoria Persson, detta på en kontring där hon följde med från sin ytterbacksposition upp i anfall. Väl där pangade hon in 1-0 till Trelleborgs FF.

- Pratade om det i paus och vi pratade om att få med våra ytterbackar i kontringarna. Tittar man på till exempel Viktoria Perssons snabbhet så vill vi kunna utnyttja det mer.

- Blev bättre och bättre med tiden. Vi vann mer andrabollar och slarvade inte iväg dem sen. Höll i det bättre, säger Malmgren.

Matchen skulle sluta 3-0, detta efter att debuterande Natalija Lukic och Jennifer Lilliehöök gjort 2-0 och 3-0. Fina debuter, men lägg även till Astrid Palmblad, Tilde Persson och Saga Sramek från F17 som fick känna på A-lagsspel, alla tre gjorde jobbet - och visade att de vill vara med på riktigt.

- Extra roligt är att vi har tre stycken från vårt F17-gäng uppe. Unga duktiga tjejer, Astrid är 15 år och gör verkligen jobbet. Alla gör jobbet, kul. Kul att se dem och kul att se Cassandra Clemén och Nike Törnqvist som varit borta länge på grund av skador.

Träningsmatchen och genrepet inför serien slutade med 3-0-seger. På söndag väntar då premiär mot Halmstads BK på bortaplan.

- Positivt, bra att kunna säkra upp med en seger och ha den känslan med oss upp till Halmstad. Alltid viktigt att ha bra självförtroende.

- Premiär på söndag så ledigt imorgon, tränar lätt sen och har förberedande träning inför matchen, avslutar Hans Malmgren som ser fram emot att köra igång på riktigt.

Truppen i matchen:

Erika Nykjaer, Viktoria Persson, Nike Törnqvist, Josefine Svensson, Felicia Miller, Edia Filekovic, Sandra Nilsson, Gabrielle Ahlström, Elin Engbe, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson, Ronja Andersson, Natalija Lukic, Cassandra Clemén, Johanna Nilsson, Saga Sramek, Jennifer Lilliehöök, Tilde Persson, Astrid Palmblad.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-06-01
Kategori: A-lag