Fotograf: Björn Sandberg

Trots drömstart, med tidig ledning genom Dzenis Kozica, så blev det inget lyckligt slut på Tunavallen i Eskilstuna.

Efter tidig ledning så vände hemmalaget AFC Eskilstuna på steken ordentligt och detta redan innan paus. Från 0-1 till 3-1 i första halvlek, där AFCs 3-1-mål kom på sista sparken, eller rättare sagt nicken.

Matchen AFC Eskilstuna - Trelleborgs FF slutade 3-2 efter att Fredrik Liverstam reducerat i andra halvlek.

- Det är tungt att åka härifrån utan poäng, dessutom när vi gör två mål i matchen. Vi var tyvärr inte tillräckligt bra idag, säger en såklart besviken Kristian Haynes efter matchen.

- Det såg bra ut i början och såg bra ut när vi tog ledningen, men ja. Kände väl innan matchen att det kunde bli en öppen historia, det blev det - och lite för öppen som inte var till vår fördel.

Redan efter 6 minuter spelade ordnade Dzenis Kozica ledning till Trelleborgs FF, fint framspelad av Petar Petrovic. Där och då så kändes det som att det kunde bli en trevlig eftermiddag i solen på Tunavallen.

Men AFC Eskilstuna skulle som sagt vända och kvitteringen kom bara minuter senare genom Alexander Ahl Holmström.

- Vi är för sårbara i egen box, inte tillräckligt bra. Men där är andra saker i det defensiva som inte är tillräckligt bra. Det krävs för lite av våra motståndare för att de ska göra mål på oss och så har det varit i andra matcher också. Vi måste sortera bort bättre.

Sedan tog AFC Eskilstuna ledningen genom Alexander Ahl Holmström igen. 

Och inte nog med det så gjorde Alexander Ahl Holmström ännu ett mål innan paus. Tre raka mål och därmed ett äkta hattrick. Det sista målet innan paus, ja det kom på första halvleks sista spark eller rättare sagt nick - på hörna slagen från höger.

- Man måste städa undan sånt bättre. Vi är besvikna att släppa in ett sånt mål, sen måste man förvalta sina chanser man får i matcher i Superettan.

- De gör såklart saker bra också, men det känns inte bra att målen kommer så lätt.

I andra halvlek så gjorde Trelleborgs FF ett ärligt försök att komma tillbaka i matchen - men uppförsbacken från första halvlek var för brant. AFC Eskilstuna backade såklart hem och bara bevakade sin ledning.

- I andra är det en matchbild som är som den är - de backar hem och packar ihop allt. De gör det väldigt svårt för oss och vi kommer inte igenom, säger Haynes.

När matchuret tickat upp till 65 hade ändå TFF en chans att komma tillbaka i matchen - men Johan Blomberg prickade stolpen och ut.

- Vi hade behövt mål i det läget på Johans chans, då hade det blivit match igen på riktigt.

Istället ordnade Fredrik Liverstam en reducering i den 78e minuten, framspelad av just Johan Blomberg. Men reduceringen kom sent och närmare än så kom inte Trelleborgs FF i matchen.

En match som tyvärr då slutade med förlust, vilket också är för andra matchen i rad.

- Svårt att analysera matchen så här tätt inpå. Vi gör saker bra också, inte så tokigt ibland - men inte tillräckligt bra för att få med oss nåt härifrån, säger Kristian Haynes besviket.

- Nu är denna möjligheten borta, tyvärr också första förlusten på bortaplan. Nu har vi en veckas träning och förberedelser inför nästa match, avslutar han.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson (ut 77), Anton Tideman (ut 57) - Johan Blomberg, Haris Brkic, Muhammed-Ali Dhaini, Petar Petrovic - Dzenis Kozica, Henry Offia (ut 57).

Avbytare:

Kasper Kristensen, Fatawu Safiu (in 77), Henrik Johansson, Måns Söderqvist (in 57), Noah Tillberg, Tobias Karlsson, Mattias Håkansson (in 57).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-05-29
Kategori: A-lag