Fotograf: Björn Sandberg

På Tunavallen i Eskilstuna ska Trelleborgs FF spela match mot AFC Eskilstuna på lördagseftermiddagen i Superettan. Matchen är omgång 8 i Superettan och har avspark 15:00. Du ser den som vanligt på Discovery+.

På fredagen tränade TFF en sista gång på Vångavallen och direkt där efter bussresa mot Eskilstuna. Efter förlust senast hemma mot Västerås SK vill laget studsa tillbaka direkt på lördagen.

- Vi hoppas att vi kan studsa tillbaka imorgon efter senaste matchen, säger Kristian Haynes från bussen mot Eskilstuna.

- En kort vecka efter match i måndags, men där vi gör allt vi kan för att maximera allt inför de resterande matcherna innan uppehållet. Vi har mycket som vi kan ta med oss från senast, men vi är såklart besvikna på det resultatet och vill studsa tillbaka imorgon mot AFC Eskilstuna.

Morgondagens motståndare, som leds av Özcan Melkemichel, kommer från en förlust senast borta mot Norrby IF.

AFC Eskilstuna har annars skrapat ihop 8 poäng hittills, vilket också är två färre än TFF. Av de poängen har de två segrar, mot Akropolis IF och Jönköpings Södra IF.

- Ett AFC Eskilstuna som ändrat karaktär lite under tiden. Vi förväntar oss lite annan match imorgon än senast mot Västerås SK. Kanske lite öppnare.

- De har uppträtt lite olika både i sätt och formation, så de är lite svåra på det sättet. Haft stor omsättning av spelare, men de får ändå ihop det.

I förra matchen var Simon Amin avstängd på grund av gula kort. På lördagen saknas han även då, men denna gången på grund av landslagsuppdrag med Syrien. Han kommer även missa matcherna mot GIF Sundsvall och IFK Värnamo.

Mouhammed-Ali Dhaini är också uttagen för landslagsuppdrag men finns med på lördagen mot AFC Eskilstuna.

- Simon var avstängd senast, men är nu iväg på landslagsuppdrag. Jesper Modig, Kalle Larsson och Herman Hallberg är fortsatt skadade - så det blir samma trupp som senast, berättar Haynes.

Lyssna gärna på intervju med Kristian Haynes här inför AFC Eskilstuna - Trelleborgs FF. Matchen, som du kan se på Discovery+, har avspark 15:00 och spelas på Tunavallen i Eskilstuna.

- Vi ser fram emot matchen, vi har varit bra på konstgräs tidigare i år - så det är inte till vår nackdel att det spelas på det, avslutar Kristian Haynes.

Trupp:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Anton Tideman, Isak Jönsson, Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Haris Brkic, Henrik Johansson, Mouhammed-Ali Dhaini, Petar Petrovic, Mattias Håkansson, Johan Blomberg, Tobias Karlsson, Noah Tillberg, Fatawu Safiu, Måns Söderqvist, Henry Offia, Dzenis Kozica.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-05-28
Kategori: A-lag