Fotograf: Björn Sandberg

Så kom den då, den första förlusten i årets Superettan. Hemma mot Västerås SK gjorde Viktor Prodell matchens enda mål i den andra halvleken.

Trelleborgs FF - Västerås SK, 0-1.

Efter sex matcher i Superettan utan förlust så kom den alltså på måndagskvällen - och såklart var det besvikna miner på Vångavallen efter matchens slut.

- Alltid besviken och ledsen när man förlorar. På hemmaplan gillar jag absolut inte att förlora, gillar inte den brutna nollan i förlustkolumnen - allt som inte var bra kom idag, säger Kristian Haynes efter matchen.

Det märktes ganska tydligt att Västerås SK hade som taktik att i det närmaste parkera bussen inne på Vångavallens gräsmatta. En taktik som då skulle visa sig vara framgångsrik.

Hemmalaget hade svårt att hitta fram till något riktigt vasst genom det kompakta VSK-försvaret.

- Motståndarna var ganska ointresserade idag, vill väl göra det enkelt för sig. De spelar inte på gräs i vanliga fall, men sen tar de fighten.

- Om vi var effektiva förra matchen, så är vi mer ineffektiva - plus lite för spelande i sista tredjedelen idag. Söker bättre lägen, bättre lägen, bättre lägen hela tiden istället att ta in den och komma till avslut.

TFF hade mest boll i matchen, men det var mest halvchanser och nästanlägen som skapades. Bland annat hade Isak Jönsson en nick som strök överliggaren precis i början av matchen, några lägen där avslut borde kommit och några lägen där en pass borde kommit.

Istället var det alltså Västerås SK och Viktor Prodell som gjorde matchens enda mål. Målet var också hans första för säsongen i Superettan.

- Vi pratade i paus om att när vi väl är färdiga och paketerade på kanten så måste vi fylla boxen. Vi måste röra oss mer för att öppna för varandra. Det blir för enkelt. Prodell i vår box sen och vi får titta på målet. Får uppfattningen att han är för ensam, vi borde kunna ha koll på honom. En boxspelare som inte får komma till.

- Vi får ju inte hamna i underläge idag, det känns jättejobbigt att förlora. Det tycker jag inte att vi ska göra, då där är bra saker i första halvlek. Uthållighet och tålamod.

Trelleborgs FF har hamnat i underlägen flera gånger hittills i Superettan, de gångerna har man lyckats rädda och fått poäng med sig. Det var något som man inte lyckades med på måndagskvällen och den första förlusten kom alltså.

- För liten reaktion på deras mål idag. Vi tappar bort minuter där, en 8-10 minuter. VI vet att vi har moral och hämtat underlägen.

- Det känns orättvist, även om man inte ska snacka om orättvisor i fotboll för de gör ett mål mer än oss. Vi har gjort mål i alla matcher hittills, men idag hade det krävts lite mer för att få hål på Västerås. De fredar sitt straffområde bra och gör det trångt för oss. Västerås SK är inte så tokiga.

Förlust, men det är bara att köra igen och till helgen är det bortamatch mot AFC Eskilstuna. Förhoppningsvis kan Trelleborgs FF studsa tillbaka.

- Vi får en ny chans på lördag, AFC Eskilstuna på lördag - vi vet om att det är tight i denna serien och små marginaler, avslutar Kristian Haynes.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Anton Tideman - Johan Blomberg, Haris Brkic, Muhammed-Ali Dhaini (ut 77), Petar Petrovic - Dzenis Kozica (ut 72), Henry Offia.

Avbytare:

Kasper Kristensen, Fatawu Safiu (in 72), Henrik Johansson, Måns Söderqvist (in 77), Noah Tillberg, Tobias Karlsson, Mattias Håkansson.Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-05-24
Kategori: A-lag