Fotograf: Björn Sandberg

På måndagskvällen är det ny match i Superettan för Trelleborgs FF. Det är Västerås SK gästar Vångavallen i Trelleborg - och matchen har avspark 18:30.

- Det är hela tiden spännande utmaningar i Superettan, säger Kristian Haynes inför matchen.

- Vi är där vi är nu och vi vill bygga vidare efter trepoängaren senast mot GAIS. Ska man bli framgångsrik så måste man ju ta fler treor. Vi är det enda laget som fortfarande har en nolla i förlustkolumnen.

I senaste matchen i Superettan besegrade Trelleborgs FF alltså GAIS på bortaplan. En svängig match som vanns med 3-2, efter två mål av Petar Petrovic och ett av Dzenis Kozica.

- Vi gjorde tre mål senast framåt, men vi måste bli skarpare bakåt. Där är grejer som vi jobbar med hela tiden, men efter sex omgångar så är vi ett av lagen som gjort flest mål - även om tabellen haltar.

På måndagskvällen är det alltså Västerås SK som besöker Trelleborg och Vångavallen. Västerås SK, precis som Trelleborgs FF, hade ett fint cupäventyr på försäsongen. I Superettan har det varit lite blandat än så länge.

- Gick mycket starkt i cupen, där de vann sin grupp. Men sen har det väl varit lite blandat. Det är annars ett gediget lag, med bra fysik - kanske inte det där utpräglade konstgräslaget ändå.

Trelleborgs FF - Västerås SK, avspark 18:30 på Vångavallen i Trelleborg. Du vet väl att du kan se alla matcher i Superettan på Discovery+?

- Vi är tillbaka på Vångavallen och hoppas banan bjuder upp till dans imorgon kväll. Vi fokuserar på vårt och ska försöka få tag på matchen så som vi vill, avslutar Kristian Haynes.

Simon Amin är avstängd efter gula kort, samtidigt som Mattias Håkansson är tillbaka efter sjukdom. Det är också den ändringen där är i truppen inför morgondagens match.

Kalle Larsson, Jesper Modig och Herman Hallberg är fortsatt borta på grund av skador.

Trupp:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Anton Tideman, Isak Jönsson, Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Haris Brkic, Henrik Johansson, Mouhammed-Ali Dhaini, Petar Petrovic, Mattias Håkansson, Johan Blomberg, Tobias Karlsson, Noah Tillberg, Fatawu Safiu, Måns Söderqvist, Henry Offia, Dzenis Kozica.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-05-23
Kategori: A-lag