Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF tog tre nya och härliga poäng på tisdagskvällen i Superettan, detta då man besegrade GAIS på bortaplan.

Matchen, som var mycket svängig, slutade 3-2 till gästande TFF och där Petar Petrovic gjorde två mål och Dzenis Kozica ett. Alla mål i matchen kom under den första halvleken, som var i det närmaste galen.

- Bra med seger, bra med bortaseger också, skönt att inte kryssa. Vi fortsätter vara farliga framåt och det är det svåraste med fotboll. Vi behöver dock vara bättre på att stänga igen, säger Kristian Haynes efter matchen.

Tittarna hemma i sofforna hade väl knappt hunnit sätta sig ner innan det small ordentligt på Ullevi i Göteborg.

Petar Petrovic, som gjorde årets första start i Superettan, gav bortalaget ledningen redan efter fyra minuters spel. Efter en hörna drog Petar till med ett skott, som via GAISare, gick i mål.

Dock blev glädjen kortvarig då GAIS kvitterade ganska så omgående, målet var en bjudning från bortalaget och där hemmalaget satte bollen i nät från nära håll.

- Det var ett effektivt TFF i första halvlek, med vassa omställningar. Det är synd att vi inte fick rida lite längre på 1-0-målet och stabilisera matchen, säger Kristian Haynes.

Dryga tio minuter efter att Petar Petrovic gett TFF ledningen, så återtog man den genom mål av Dzenis Kozica. Precis som första ledningsmålet så kom det andra även efter en fast situation. En överlång frispark som hamnade hos Dzenis som gjorde sitt första mål i Superettan.

Kort efter det nya ledningsmålet så utökade TFF ledningen, åter genom Petar Petrovic. En kontring där han elegant smekte in bollen bakom en utrusande Mattias Karlsson i GAIS-målet.

Precis innan paus reducerade GAIS på hörna, men det var också så nära som GAIS skulle komma i matchen målmässigt.

- Vi pratade i paus om att ha mod och sen göra mål på dem och stänga matchen, vi märkte av en obalans i deras spel. Men de kom för nära oss hela tiden, de tryckte på mer och mer - men skapade inte så värst mycket på oss. Vi blir inte stressade mot slutet när de börjar lyfta långt.

- Skottet som Hampus tippar i stolpen är väl deras bästa chans, han revanscherar sig rejält där, fortsätter Haynes.

Andra halvlek så var det väldigt mycket GAIS. Lite för mycket för att det skulle kännas riktigt bra, men närmare mål än bollen som Hampus Nilsson tippade i sin högra stolpe kom aldrig GAIS.

GAIS - Trelleborgs FF, 2-3.

- Killarna är lojala, de tvingas förflytta sig mycket idag då Ullevi är en stor gräsmatta. Vi jobbar för varandra hela vägen idag.

De tre poängen är de första på bortaplan i Superettan för säsongen, även den andra trepoängaren totalt än så länge. Segern innebär också att inget lag lyckats besegra Trelleborgs FF i Superettan ännu.

- Detta är en svår bortamatch, där vår effektivitet är bra. Bra energi på Petar Petrovic, bra att Dzenis Kozica får göra mål. Sen Henry Offia, vilken enorm arbetskapacitet i honom. Bäddar mycket för andra i detta laget, hade unnat honom något mål till. Mouhammed-Ali Dhaini gör det bra också som idag spelar mittback, det är inte helt lätt, men han är lugn och trygg.

- Vi är glada för tre poäng ikväll, kanske litegrann imorgon också - men sen är det bara att köra vidare, avslutar Kristian Haynes.

Nästa match är nästa måndag, då hemma mot Västerås SK.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Mouhammed-Ali Dhaini, Fredrik Liverstam, Anton Tideman - Johan Blomberg, Haris Brkic (ut 71), Simon Amin, Petar Petrovic (ut 71) - Dzenis Kozica (ut 71), Henry Offia (ut 88).

Avbytare:

Kasper Kristensen, Fatawu Safiu (in 71), Henrik Johansson (in 88), Måns Söderqvist (in 71), Noah Tillberg, Isak Jönsson (in 71), Tobias Karlsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-05-18
Kategori: A-lag