Fotograf: Björn Sandberg

På tisdagskvällen är det ny omgång i Superettan för Trelleborgs FFs del. Omgång 6 spelas borta mot GAIS från Göteborg och matchen har avspark 18:30.

Du ser matchen och alla andra matcher i Superettan på Discovery+

- Åker upp till Göteborg och möter GAIS. Ett GAIS som inlett bra ändå, får man säga. De ser spännande ut i år, säger Kristian Haynes inför matchen.

- De har alltid varit lite svajiga sådär, men är väldigt stabila än så länge. Stefan Jacobsson (tränare i GAIS) har fått köra vidare och de har värvat bra. Kanske det tuffaste motståndet hittills, det känns lite så iallafall.

GAIS har som sagt börjat bra och har bra häng på toppen i Superettan. Av de tre segrarna de skrapat ihop hittills, så har två kommit på hemmaplan - där de även ännu inte förlorat.

- Ny spännande utmaning. Tillgängligheten är god eller rättare sagt nästan densamma som senaste mot Akropolis IF. Så egentligen inte så mycket att säga om det, berättar Haynes.

Jesper Modig, Herman Hallberg och Kalle Larsson saknas fortfarande på grund av skador. Mattias Håkansson saknas också efter att ha varit sjuk i förra veckan, han är frisk - men inte hunnit träna ordentligt. Dessutom saknas ju nu Niklas Vesterlund som lämnat för Tromsö IL.

Det har annars gått en veckan sedan förra matchen mot Akropolis IF, en vecka med träning och slipande på spelet. 

- Vi har tränat på bra annars i veckan. Slipat på en del saker, slipat på sånt defensivt som vi vill få bort - och sånt offensivt vi vill få till. Vi jagar en större helhet, att vara stabila över 90 minuter fotboll, avslutar Kristian Haynes.

GAIS - Trelleborgs FF har avspark 18:30 och du ser matchen på Discovery+

Trupp:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Anton Tideman, Isak Jönsson, Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Haris Brkic, Henrik Johansson, Mouhammed-Ali Dhaini, Petar Petrovic, Simon Amin, Johan Blomberg, Tobias Karlsson, Noah Tillberg, Fatawu Safiu, Måns Söderqvist, Henry Offia, Dzenis Kozica.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-05-17
Kategori: A-lag