Fotograf: Björn Sandberg

Den danska försvararen Niklas Vesterlund fortsätter sin karriär i norska Tromsö IL, som spelar i Eliteserien vilket är den högsta division i Norge.

Niklas Vesterlund anslöt till Trelleborgs FF från FC Köpenhamn inför säsongen 2019 och har spelat 48 matcher i Superettan och fem cupmatcher för klubben.

- Att sälja spelare är alltid en avvägning men det är klart att det blir alltid lite mer aktuellt när en spelare, som i Niklas fall, sitter på utgående avtal. Försäljning av spelare är en viktig del för klubben men jag är samtidigt glad att Niklas får möjligheten att gå till en högre rankad liga. Det visar att man har möjlighet att ta sig vidare i karriären om man spelar hos oss, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.

- Just att spelare tar sig vidare till högre nivåer från Trelleborgs FF ser jag en stolthet i. Det är en grund i vårt arbetssätt, att ta in talangfulla spelare för att utveckla. Jag vill också vara tydlig med att vi fortfarande har ambitioner att ha en stark trupp och ser också att vi har talangfulla spelare från de egna leden som knackar på dörren till a-truppen.

Niklas Vesterlund själv är spänd inför det nya äventyret.
- Jag kom till TFF som en spelare och lämnar som en annan. Jag har TFF att tacka för mycket gällande att utvecklas som spelare och person vilket jag tar med mig framåt i karriären. Det har varit tuffa säsonger resultatmässigt men jag hoppas och tror att framtiden kommer bjuda på fler poäng för klubben.

- Det senaste året har jag saknat att ha supportrarna på plats men jag vill säga tack för att ni rest land och rike runt för TFF. Fortsätt att stötta klubben så kommer ni få fira segrar tillsammans, avslutar Niklas Vesterlund.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-05-12
Kategori: A-lag