Fotograf: Björn Sandberg

Det blev nytt kryss i Superettan när Akropolis IF gästade Vångavallen på måndagskvällen. Trots ledning 1-0 så slutade matchen med oavgjort och 1-1.

Mouhammed-Ali Dhaini gjorde hemmalagets mål, vilket också var hans första i TFF-tröjan.

- Just nu krävs det mer för att vinna matcher än det vi presterar, säger Kristian Haynes efter matchen på Vångavallen.

- Sett över 90 minuter är det väldigt tudelat. Mycket bra saker, men en motståndare som gör det svårt för oss och får inte rätt i sorteringen. Känns lite stressade av det.

I de inledande matcherna av Superettan har Trelleborgs FF inte lyckats göra första målet i matchen.

 På måndagskvällen gjorde man dock det - och det efter en något rörig hörna. En hörna som slogs av Johan Blomberg, som Isak Jönsson nickade på mål, där Fredrik Liverstam högg på returen och sedan Mouhammed-Ali Dhaini närmast tryckte in bollen bakom John Alvbåge i Akropolis-målet.

Det var annars en första halvlek där det inte riktigt stämde för hemmalaget.

- I första halvlek är vi stressade och uppjagade, försöker hitta rätt - men hittar inte rätt i sorteringen vilket gör att vi ska hela tiden korrigera det. Vi är inte tillräckligt skarpa när vi vinner bollen heller. Det bjuds på en del ytor och tappar boll i fel sekvenser.

- Tar ledningen idag, hoppades att vi skulle kunna få en boost av det och ryckas med. Så blev det tyvärr inte riktigt. En reaktion sen på moståndarna och de är skickliga i vissa delar av planen, men kanske inte allra längst fram. Känns därför tungt att bara få en poäng.

Akropolis IF kvitterade i andra halvlek genom Daniel Larsson och efteråt var Kristian Haynes besviken hur målet kom till.

- Vårt mål vi släpper in är för enkelt, vi får titta på det igen. Liknar lite andra mål vi släppt in och det måste vi stoppa, säger han.

Det var en kontring där gästerna spelade ut bollen på kanten och sen snett inåt bakåt där den förre MFF-spelaren Daniel Larsson var siste man på bollen innan den gick i nät.

Matchen skulle sluta 1-1, men TFF hade flera lägen att återta ledningen - men saknade det där sista.

- Det kan studsa hur som helst sen i slutet, känns som att där är tre-fyra bra chanser där bollen dansar nånstans. Vi får vara skarpare helt enkelt, vi kommer till fina situationer.

Vid ställningen 1-1 och med ungefär halvtimmen kvar byttes Petar Petrovic, Fatawu Safiu och sen Niklas Vesterlund in. Ett trippelbyte för att få in någon injektion.

Petar Petrovic gjorde debut i Superettan för TFF och visade upp fina fötter och några fina överstegsfinter.

- Bra energi av de som kommer in. Planerade för trippelbyte egentligen, men hann inte få ordning på Niklas så blev två plus ett. En injektion nånstans och fick bra reaktion.

- Det blir ju farligt i det Petar Petrovic är inblandad i, han är ett hot som binder upp spelare och skapar plats för andra situationer. Han ger oss en dimension till och gör ett starkt inhopp.

Matchen slutade som sagt 1-1 och 1-1 är ju samma resultat som förra året när Akropolis IF kom på besök till Vångavallen. Det oavgjorda resultatet är det fjärde i rad i årets Superetta.

- Besvikelse ändå nånstans idag, vi är obesegrat - men är trött på att luta mig mot det. Vi suktar efter tre poäng och det är det vi vill ha, framförallt på Vångavallen mot ett lag som jag känner att vi är bättre än, avslutar Kristian Haynes.

Nästa match i Superettan är nästa tisdag - borta mot GAIS.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Anton Tideman (ut 64) - Johan Blomberg, Simon Amin (ut 62), Muhammed-Ali Dhaini, Henry Offia (ut 62) - Haris Brkic, Dzenis Kozica.

Avbytare:

Kasper Kristensen, Niklas Vesterlund (in 64), Petar Petrovic (in 62), Fatawu Safiu (in 62), Måns Söderqvist, Noah Tillberg, Tobias Karlsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-05-10
Kategori: A-lag