Fotograf: Björn Sandberg

Superettan rullar vidare och på måndagen är det äntligen dags för ny match. Akropolis IF gästar vackra Vångavallen på måndagskvällen - en match som har avspark 18:30.

Du ser matchen och alla andra matcher i Superettan på Discovery+

På söndagen tränade laget en sista gång på Vångavallen inför matchen.

- Vi är tillbaka på Vångavallen, vi har haft en bra träningsvecka och bra förberedelser inför morgondagens match, säger Kristian Haynes direkt efter söndagens träning.

- Vi letar fortfarande efter att sätta en bra helhetsprestation över 90 minuter i både defensiven och offensiven. Ledningsmålet i matcher är inget vi pratar om - men det är klart att vi vill ha alltid. Vi kommer gå ut och attackera denna matchen precis som de andra tidigare på Vångavallen.

Trelleborgs FF har som bekant ännu inte förlorat någon match i Superettan - samtidigt som Akropolis IF ännu inte vunnit. Men i Superettan kan alla slå alla, så det gäller att vara på sin vakt och Akropolis IF är ett lag med mycket individuell kvalitet och erfarenhet. 

- Akropolis IF har sina styrkor och svagheter. Vi har rätt bra koll på det, de förtjänar sin respekt - men vi måste fokusera på vårt. Kort och gott.

- Tabellen är ju sjukt jämn, otroligt att där inte är någon mer utveckling. Alla lag är med och fast i nån flaskhals.

För hemmalagets del så är flera tillbaka i truppen om man jämför med senast. Niklas Vesterlund och Hampus Nilsson är tillbaka i truppen - dessutom Petar Petrovic som varit borta en tid.

- Lite tillgänglighet tillbaka, Niklas tillbaka, Petar, Hampus, det är bra. De sakerna är viktiga för oss i förberedelserna inför matcherna.

- Vi strävar alltid efter tre poäng. Men vi tar en match i taget och ska göra vårt bästa för poängen imorgon. Vi ska bli bättre vecka efter vecka - hoppas vi kan ta steg framåt nu också, avslutar Kristian Haynes.

Jesper Modig, Herman Hallberg, Kalle Larsson och Mattias Håkansson missar morgondagens match.

Till måndagens match så kommer det vara åtta personer i publiken. Vi hoppas såklart att vi kan få in fler så småningom, men tills dess så kan man se morgondagens match på Discovery+.

Trelleborgs FF - Akropolis IF, måndag, 18:30.

Truppen:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Anton Tideman, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund, Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Haris Brkic, Henrik Johansson, Mouhammed-Ali Dhaini, Petar Petrovic, Simon Amin, Johan Blomberg, Tobias Karlsson, Noah Tillberg, Fatawu Safiu, Måns Söderqvist, Henry Offia, Dzenis Kozica.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-05-09
Kategori: A-lag