Fotograf: Björn Sandberg

På måndagskvällen spelade Trelleborgs FF match i Superettan borta mot Jönköpings Södra IF. En match som slutade 1-1 och oavgjort.

Det är tredje matchen i rad som det slutar med just oavgjort, samtidigt är nollan i förlustkolumnen fortsatt intakt.

Efter mål av Jönköpings Södra IF i första halvlek på Vapenvallen, så kvitterade TFF och Haris Brkic i den andra. 1-1, ett resultat som nog var ganska rättvist.

- En match med två ansikten kan man säga, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Vi fick inte grepp i vårt spel i första och är faktiskt ganska platta. Samtidigt håller vi dem borta från vårt mål rätt bra, förutom vid målet. En målchansfattig match.

Efter en inledning i matchen där Jönköpings Södra IF var bäst, så skulle de också ta ledningen. Efter fint spel på sin vänsterkant så spelades bollen in snett inåt bakåt och där klackade Nikolic in ledningsmålet för hemmalaget.

Ett fint mål, som debuterande Kasper Kristensen i TFF-målet - inte hade mycket chans på.

Första halvlek slutade med att vattenspridaren gick igång, den andra startade med att solen tittade fram på mysiga Vapenvallen.

Precis som i de andra matcherna i Superettan hittills så var det underläge i matchen, men precis som de andra matcherna skulle TFF komma tillbaka.

- Starkt att komma tillbaka idag igen, det gick tyvärr inte att hålla nollan. Vi lyckas vända prestationen från svagt - till att ta över nästan helt i andra. De har inte mycket förutom chansen precis i slutet, konstaterar Haynes.

Med kvarten kvar kvitterade Haris Brkic matchen, framspelad av Henry Offia. 1-1-målet liknade J-Södras och gjordes på samma sida. Målet var också det första spelmålet som Jönköpings Södra IF släppt in i Superettan hittills.

- Vi skapar inte massor i matchen tyvärr. Vi kommer liksom inte riktigt fram, det blir trångt i sista delen, där måste vi hjälpas åt mer. Vi måste bli mer distinkta där, lite fler löpningar. Samtidigt är vi bra när vi väl kommer igenom och då blir det mål. Såklart vill man ha fler målchanser i matchen.

Där var som sagt en debutant i TFF-målet på måndagen. Danske Kasper Kristensen fick hoppa in mellan stolparna eftersom Hampus Nilsson blivit sjuk. Förutom målet hade inte Kristensen alltför mycket att göra i matchen, men det han gjorde - det gjorde han bra.

- Hampus blev sjuk imorse så Kasper fick hoppa in. Han gör det han ska, han är bra med fötterna och bra med i uppspelsfaserna. Han har bra speluppfattning, trygg och stabil. Var aldrig orolig för honom, då han gjort det bra och väntat på spel.

Måndagens oavgjorda resultat är tredje i rad i Superettan. Efter fyra omgångar är det alltså en seger och tre oavgjorda.

- Nånstans starkt att komma tillbaka, det krävs en del att komma tillbaka i en match i Superettan. Nu väntar en full träningsvecka inför nästa match, nya förberedelser och förhoppningsvis får vi tillbaka någon spelare från skadelistan, avslutar Kristian Haynes.

Dzenis Kozica var på måndagen tillbaka i spel efter sina problem med nacken. Simon Amin, som började på bänken på måndagen, hade lite känningar efter en smäll tidigare i veckan.

Nästa match i Superettan är om exakt en vecka, då hemma mot Akropolis IF.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Anton Tideman - Johan Blomberg, Muhammed-Ali Dhaini, Haris Brkic (ut 81), Mattias Håkansson (ut 46) - Dzenis Kozica (ut 69), Henry Offia.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Fatawu Safiu (in 69), Henrik Johansson, Måns Söderqvist (in 81), Noah Tillberg, Tobias Karlsson, Simon Amin (in 46).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-05-03
Kategori: A-lag