Fotograf: Björn Sandberg

Omgång fyra av Superettan spelas på måndagskvällen för Trelleborgs FFs del, borta mot Jönköpings Södra IF. Matchen kommer att spelas på Vapenvallen och har avspark 18:30.

Du ser matchen och alla andra matcher i Superettan på Discovery+

- Välbekanta J-Södra. Alla matcher är svåra i Superettan, de är fortsatt spelskickliga, även om de bytt tränare och kanske saknar den där spetsen från i fjor. Det är ett gediget lag vi kommer möta, säger Kristian Haynes inför matchen.

- Tror väl ändå att de kanske är snäppet bättre än de vi mött hittills. Men vi har varit bra mot bra lag tidigare i år och imorgon handlar det mycket om oss själva - vi har rätt bra koll på dem. Vi hade en bra första halvlek mot dem i fjor och borde åkt därifrån med mer då.

I de tre inledande matcherna i Superettan har TFF släppt in första målet, det är något Haynes och hans mannar såklart vill undvika framöver.

- Så är det egentligen alltid, det är alltid bättre om man kan göra första målet i en match. Det är inget vi förstorat, men vi är medvetna om det. Ny match imorgon, mot ny motståndare och nya förutsättningar och vi vill få bättre träff i båda straffområdena.

Trelleborgs FF är ju annars fortsatt obesegrade i Superettan. Efter seger i premiären mot Norrby IF har det blivit två raka kryss - mot Vasalunds IF och Örgryte IS.

- Det är ett tecken på att vi gör nåt bra, att vi är obesegrade. Förhoppningsvis blir det en bra match imorgon, avslutar Kristian Haynes.

Läget i truppen är ungefär samma som senast mot Örgryte IS men med förändringen att Dzenis Kozica är tillbaka - och där Niklas Vesterlund tvingas stanna hemma. Dzenis Kozica som ju annars spelade i Jönköpings Södra IF förra året.

Sedan tidigare saknas Herman Hallberg, Jesper Modig, Petar Petrovic och Kalle Larsson på grund av skador.

Matchen spelas som sagt på Vapenvallen istället för klassiska Stadsparksvallen. Detta på grund av att Stadsparksvallen håller på att fräschas upp. Senast Trelleborgs FF var på Vapenvallen var i Division 1 Södra 2015 och match mot Husqvarna FF. Då lämnade man med alla tre poäng.

Jönköpings Södra IF - Trelleborgs FF har avspark 18:30 och matchen ser du som vanligt på Discovery+

Truppen:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Anton Tideman, Isak Jönsson, Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Mattias Håkansson, Haris Brkic, Henrik Johansson, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin, Johan Blomberg, Tobias Karlsson, Noah Tillberg, Fatawu Safiu, Måns Söderqvist, Henry Offia, Dzenis Kozica.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-05-02
Kategori: A-lag