Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen spelades omgång tre av Superettan för Trelleborgs FF, detta när Örgryte IS kom på besök till Vångavallen. Det var en blåsig tillställning som skulle sluta oavgjort, vilket då blir för andra matchen i rad. 

Trelleborgs FF - Örgryte IS slutade 1-1 och efteråt kände Kristian Haynes en besvikelse att inte kunna få alla tre poängen hemma på Vångavallen.

- Det känns som en besvikelse att vi inte kan få alla tre poäng när jag tycker att vi är det klart bättre laget, säger Kristian Haynes direkt efter matchen.

Efter en inledning som lovade mer så var det gästande Örgryte IS som tog ledningen. Ett mål som kom efter en slumpsituation, där Hampus Nilsson klarade två gånger om - men sen fick gästerna in bollen i nät.

Innan gästernas mål hade dock Niklas Vesterlund jätteläge att istället ge hemmalaget ledningen, men hans avslut gick över ribban och ut mot Östervångsvägen till.

- Vi gör en jättestark inledning, vi sätter oss på dem. Får intiativet, får tryck - men sen en slumpsituation där de gör mål, konstaterar Haynes.

- Grabbarna fortsätter där, vi har snackat mycket om att fortsätta kämpa. En match är 90 minuter plus tillägg och vad som än händer - så kör igen.

Hemmalaget skulle dock kvittera snabbt i matchen och det på nick av Isak Jönsson. En fin frispark från Haris Brkic träffade på framstörtande Isak Jönssons panna och bollen gick in.

1-1, vilket stod sig in i paus och matchen skulle sen också sluta 1-1.

Andra halvlek var en närmast tråkig historia, där gästerna bevakade resultatet och där hemmalaget hade svårt att skapa det där riktigt vassa framåt.

- I andra halvlek så bevakar de ett resultat och har nästan ingenting framåt. Lite frisparkar som liksom dödar udden på vårt. Sen är fotboll ju fotboll och de har ett jätteläge precis i slutet.

- Vi har lite lägen, men borde haft fler sett till övertaget - lite som vanligt. Vi hade kanske behövt lite individuell kraft för att avgöra några situationer i sista delen. Men det är också lätt för dem att vara destruktiva och förstöra för oss.

När premiären spelades hemma mot Norrby IF för ett tag sedan så var Vångavallens gräsmatta hoppig och ojämn. Intensivt regnande gjorde planen då än sämre.

Förhoppningarna var att planen skulle vara mycket bättre på lördagen, att de där plusgraderna och solstrålarna gjort gräset gott. Men den är fortsatt ojämn, lägg där till en kraftig vind och det blir svårt att spela fin fotboll.

- Hade förutsättningarna varit bättre idag så hade vi vunnit matchen, det tror jag. Det tar för lång tid med bollen, för det studsar alldeles för mycket. Lyfter vi bollen så blåser den iväg. Jag gillar inte att skylla på sånt, men det stör våra möjligheter att luckra upp ett lag som inte är intresserade av annat än att bevaka ett resultat.

Nu har Trelleborgs FF spelat tre omgångar i Superettan, en seger och två oavgjorda. Än så länge är Trelleborgs FF obesegrade i Superettan.

- Vi är tre matcher in, vi är obesegrade - vi har hamnat i underläge i tre matcher och kommit tillbaka. Där finns styrkor i det.

- Det är lite besvikelse idag, för alla känner nog att vi är bättre än motståndarna. Försöker trösta mig med de andra bitarna, avslutar Kristian Haynes.

Nästa match i Superettan är nästa måndag, då borta mot Jönköping Södra IF.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Anton Tideman (ut 77) - Johan Blomberg, Simon Amin (ut 65), Mouhammed-Ali Dhaini, Niklas Vesterlund - Haris Brkic, Henry Offia.

Avbytare:

Kasper Kristensen, Fatawu Safiu (in 65), Henrik Johansson, Måns Söderqvist, Noah Tillberg, Tobias Karlsson, Mattias Håkansson (in 77).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-04-24
Kategori: A-lag