Fotograf: Björn Sandberg

Omgång tre av Superettan kickar igång på lördagen. En omgång där Örgryte IS gästar Vångavallen, i en match som har avspark redan klockan 13:00.

Du ser matchen och alla andra matcher i Superettan på Discovery+

Efter premiärseger mot Norrby IF och oavgjort senast mot Vasalunds IF är det alltså åter hemmamatch.

- Vi är tillbaka på Vångavallen, tillbaka efter oavgjort senast borta mot Vasalund. Vi vill bygga vidare på det vi startat här hemma med seger i premiären, men alla matcher är unika och imorgon är det ett nytt lag som kommer testa oss på sitt sätt, säger Kristian Haynes inför morgondagens match.

- Kommer att ta några omgångar innan serien sätter sig, alla slår alla just nu. Superettan är svår, alla slår alla och alla matcher är som sagt unika.

Morgondagens motståndare, Örgryte IS, har börjat Superettan med två förluster. Men det kommer med all säkerhet vara ett heltaggat bortalag på Vångavallen imorgon, som såklart vill åt sin första trea.

I premiären föll de knappt mot Östers IF och senast mot Helsingborgs IF sprang resultaten iväg lite, men två täta matcher - där de kanske kunnat fått med sig något mer.

- Täta matcher, där de hade kunnat få med sig något från någon av matcherna. De har väl lite ny identitet och filosofi. De stressar sina motståndare och vi måste hantera dem och deras sätt.

Premiären på Vångavallen för ungefär två veckor sedan var en blöt historia. Gräsplanen var då hoppig och ojämn.

Men dagarna på plussidan sedan dess har tagit tag i gräset rejält och förhoppningvis blir det fin fotboll på lördagen när då Örgryte IS kommer på besök.

- För varje dygn som går blir det bättre. Bättre än sist det var match här, steg i rätt riktning och man får bättre grepp på gräset nu. Vi hoppas på härligt lir mellan två lag som vill spela fotboll, avslutar Kristian Haynes.

Läget är annars okej i laget, men några saknas - bland annat Dzenis Kozica som tvingades utgå på grund av nackspärr i matchen mot Vasalund.

Dessutom saknas Petar Petrovic, Jesper Modig, Kalle Larsson och Herman Hallberg i matchen.

Mouhammed-Ali Dhaini som saknades på grund av sjukdom senast är åter i truppen.

Matchen Trelleborgs FF - Örgryte IS har avspark 13:00 på Vångavallen i Trelleborg. Du ser morgondagens match och alla andra i Superettan på Discovery+.

Glöm inte att visa dina färger imorgon och glöm inte att lyssna på intervju med Niklas Vesterlund och Kristian Haynes inför matchen här.

Trupp:

Kasper Kristensen, Hampus Nilsson, Fredrik Liverstam, Niklas Vesterlund, Anton Tideman, Isak Jönsson, Fritiof Björkén, Simon Amin, Haris Brkic, Johan Blomberg, Henrik Johansson, Muhammed-Ali Dhaini, Mattias Håkansson, Noah Tillberg, Fatawu Safiu, Tobias Karlsson, Måns Söderqvist, Henry Offia.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-04-23
Kategori: A-lag