Fotograf: Björn Sandberg

Efter en mållös första halvlek på Skytteholms IP på lördagen så skulle den andra mer eller mindre explodera.

Inte mindre än fyra mål blev till under den andra halvleken, där båda lagen turades om att ta ledningen. Trots ett drömmål till ledningsmål av Johan Blomberg i den andra halvleken - slutade matchen med kryss, 2-2. Fatawu Safiu gjorde även mål i matchen.

Vasalunds IF - Trelleborgs FF, 2-2, en match som nog var ganska så trevlig att titta på, iallafall för den neutrala åskådaren.

- Den här matchen hade kunnat sluta åt vilket håll som helst. Ett väldigt lurigt lag vi mötte och de kommer helt klart att ta sina poäng i Superettan, säger Kristian Haynes efter matchen.

Trelleborgs FF startade matchen på Skytteholms IP med exakt samma elva som i första matchen mot Norrby IF. Vasalunds IF kom till spel utan sina rutinerade pjäser Denni Avdic och Charbel George, men väl Kebba Ceesay i backlinjen och extremt målfarlige Mai Traoré på topp.

Mai Traoré hade även en boll inne bakom Hampus Nilsson i första halvlek, men då avblåst för offside.

TFF gick av planen i första halvlek med massvis med skapade hörnor, men som dock var resultatlösa. Men det skulle ändra på sig i andra halvlek. 

- Vi hade kunnat bli skarpare i matchen på de chanser och hörnor vi får. I första halvlek har vi bra koll på dem ändå, men blir lite oroligt i andra halvlek. Det var svårt att balansera och vi tappar boll i fel lägen, det straffar oss. Dessutom var de lite rakare i sitt spel än vad vi förväntat oss. De överbelastar kanterna och slår inlägg, där de också får utdelning.

När matchuret tickat upp till 55 minuter kom så första målet på Skytteholms IP, dock inte från någon TFFare. Mai Traoré, som redan haft en boll inne i första halvlek, nickade in ett inlägg från höger bakom en chanslös Hampus Nilsson.

Fatawu Safiu kvitterade sedan matchen på en av alla hörnor, framspelad av Johan Blomberg. Johan slog en överlång hörna till Fatawu som mötte med en bredsida i mål.

Johan Blomberg skulle mindre än tio minuter senare stå helt själv i centrum när han slog en drömfrispark i mål - upp till ledning i matchen. Frisparken, som gick in i krysset, var värt ett bättre öde än det som väntade.

Trots det vackra frisparksmålet till ledning skulle matchen sluta med kryss. Bara några få minuter efter stor TFF-glädje kvitterade Anthony Wambani och Vasalunds IF matchen - som skulle då sluta 2-2.

- Vi gör mål på en hörna och en fin frispark. Har en del andra lägen i matchen, men mynnar inte riktigt ut till något tillräckligt bra. 

Dzenis Kozica tvingades bryta matchen tidigt på grund av nackspärr, något han fick innan avresa mot Stockholm. I hans ställe hoppade Fatawu Safiu in, som dessutom kom med i målprotokollet.

- Fatawu gör ett fint inhopp och gör mål på hörna.

- Vi är iallafall obesegrade och det tar vi med oss här ifrån. Vi ville såklart ha tre poäng men får nöja oss med en, avslutar Kristian Haynes.

Nästa match i Superettan är hemma mot Örgryte IS om exakt en vecka.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund - Johan Blomberg, Simon Amin, Haris Brkic, Mattias Håkansson - Dzenis Kozica (ut 33), Henry Offia.

Avbytare:

Kasper Kristensen, Anton Tideman, Fatawu Safiu (in 33), Henrik Johansson, Måns Söderqvist, Noah Tillberg, Tobias Karlsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-04-17
Kategori: A-lag