Fotograf: Björn Sandberg

Omgång 2 av Superettan inleds imorgon, lördag. För Trelleborgs FFs del så gäller match borta mot Vasalunds IF på Skytteholms IP i Stockholm.

Matchen har avspark 17:00 och du ser den på Discovery+.

- Det finns inga lätta motståndare eller matcher i denna serien. Det är en respekterad nykomling med en fantastisk säsong förra året och de är individuellt skickliga, säger Kristian Haynes inför morgondagens match.

Vasalunds IF är nykomlingar i Superettan inför 2021, en nykomling som fullkomligt öste in mål 2020 - hela 88 mål på 30 matcher.

Vasalunds IF är en ny bekantskap, men inte platsen. Senaste gången Trelleborgs FF spelade på Skytteholms IP var 2016, då spelade AFC Eskilstuna (som hette AFC United då) där. En match som TFF vann och där Kristian Haynes gjorde mål på straff.

- Aldrig mött Vasalunds IF faktiskt så det blir en ny bekantskap på så sätt. Men vi har fina minnen från Skytteholms IP, det har vi.

Morgondagens motståndare fick ju en intressant start på deras Superetta mot Jönköpings Södra IF. Efter tidigt ledningsmål och sen en tidig utvisning - slutade det med förlust, 1-5.

- Inte så mycket att säga om dem egentligen. De hade en fin start på första matchen, men fick en tidig utvisning och sen gick det som det gick, vi får med största sannolikhet se ett revanschsuget lag.

Trelleborgs FF åker annars till bortamatch med seger och fin vändning i bagaget. En vändning som kom i de allra sista minuterna och ger laget en liten extra boost inför kommande utmaningar.

- Det är bara att köra igång igen, vi reser till matchen med en seger i bagaget. En seger med en vändning som gett oss en liten boost.

- Var ju säkert en del nerver inblandade senast och vi vet att vi kan bättre. Efter matchen senast så är vi imorgon tillbaka på konstgräs där vi varit bra på försäsongen, avslutar Kristian Haynes.

Lyssna gärna på intervju med Kristian Haynes och Fredrik Liverstam här.

Läget i truppen är annars ganska god. Saknas gör Herman Hallberg, Petar Petrovic, Kalle Larsson och Jesper Modig - alla på grund av skador.

Matchen Vasalunds IF - Trelleborgs FF har avspark 17:00 och du ser den på Discovery+

Trupp:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Anton Tideman, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund, Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Mattias Håkansson, Haris Brkic, Henrik Johansson, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin, Johan Blomberg, Tobias Karlsson, Noah Tillberg, Fatawu Safiu, Måns Söderqvist, Henry Offia, Dzenis Kozica.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-04-16
Kategori: A-lag