Fotograf: Björn Sandberg

Regn, regn och åter regn. Det var en blöt söndagseftermiddag på Vångavallen när Trelleborgs FF spelade sin premiärmatch i Superettan.

Matchen startade i samma gråa nyans som vädret, med baklängesmål i första halvlek.

Alla poäng såg ut att regna bort för TFFs del - men så kom vändningen. Först kvittering genom Henry Offia i 82a minuten och sen några minuter senare avgjorde Fritiof Björkén med sitt 2-1-mål.

Trelleborgs FF - Norrby IF, 2-1 - premiärseger och härlig start på Superettan 2021.

- Otroligt tacksam för tre poäng såklart, säger Kristian Haynes direkt efter matchen.

- En premiär där jag känner lite anspänning från våra spelare, där vi inte kommer upp i prestation som vi visat innan. Det kopplat till ett underlagsbyte också som försvårar vissa delar.

Kanske var det premiärnerver som gjorde att spelet inte riktigt flöt på, kanske var det Vångavallens gräsmatta som ställde till det i samband med riktigt bedrövligt väder.

Det var nämligen gästande Norrby IF som tog ledningen på straff. En straff de fått eftersom Hampus Nilsson var tvungen att dra ner en motståndare i eget straffområde. Dijan Vukojevic satte straffen säkert i mål - och straffen kom efter att Fritiof Björkén missat i försvarsspelet, men samma Fritiof skulle ju få revanschera sig rejält långt senare i matchen.

- De gör mål på vårat första misstag, det känns inte riktigt bra. Vi spelar med lite mer risk kopplat till det och de har någon chans till som är på grund av vårt eget passningsspel.

Första halvlek slutade med Norrby-ledning. Framåt för TFFs del var där några farligheter, men inget som ville leta sig in i nät.

Men den gråa och blöta premiärmatchen skulle sluta med glädje och tre poäng för hemmalaget.

- Vi attackerar situationen bra sen och slutprodukten är skitbra när vi vänder matchen. Men där är liten en dipp i andra halvlek som jag inte är riktigt nöjd med. Vi hade behövt visa en annan pondus och tro på att vända matchen. Den kom med bytena.

När Anton Tideman och hans vänsterfot kom in med 20 minuter kvar tog det snurr rejält framåt och han var själv nära att sätta bollen i nät - men stolpen var i vägen. Några sekvenser senare så hade Henry Offia bra läge men missade.

Men Henry, som ju är ett av nyförvärven för säsongen, skulle få bollen i mål lite senare efter att Dzenis Kozica spelat fram. 1-1, ett kvitteringsmål som gav energi till hemmalaget som aldrig ger sig.

- Vi får kvitteringen, det ger kraft och sen gick vi på det igen för segermål, konstaterar Haynes.

Segermålet kom, på en något tilltrasslad situation. Haris Brkic sköt bollen på en Norrbyspelares höft och sedan studsade bollen upp på hans arm.

Bollen gick vidare till Fritiof Björkén som lyfte bollen i nät. Efter lite domarkonferens dömdes mål till Trelleborgs FF och Fritiof bjöd på ett äkta segervrål på Vångavallens tunga gräsmatta. För målet skulle bli matchens sista, Trelleborgs FF - Norrby IF, 2-1.

- Extremt starkt att vända efter den situationen vi hamnar i och tar med oss tre poäng på ett bra sätt. Bra hanterat och agerat på alla som kommer in från sidan.

Precis som förra året startar Trelleborgs FF Superettan med tre poäng - förhoppningsvis går fortsättningen lite bättre än hur 2020 skulle bli.

- Glad idag, men dramatiken för Trelleborgs FF fortsätter när vi spelar fotboll. Där var lite härliga glimtar som vi tar med oss och bygger vidare på. Det absolut viktigaste idag var att ta tre poäng, vi är inne i det när serien startar och får dessutom en boost av att vi vände matchen. Det hjälper ju laget nu ytterligare.

- Tre poäng är viktigt i en premiär. Extrem tacksam och glad för tre poäng idag, avslutar Kristian Haynes.

Nästa match i Superettan är borta mot Vasalunds IF - nästa lördag 17:00.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund (ut 70) - Johan Blomberg, Simon Amin (ut 80), Haris Brkic, Mattias Håkansson (ut 66) - Dzenis Kozica, Henry Offia.

Avbytare:

Kasper Kristensen, Anton Tideman (in 70), Fatawu Safiu (in 66), Måns Söderqvist, Noah Thillberg, Tobias Karlsson, Mouhammed-Ali Dhaini.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-04-11
Kategori: A-lag