Fotograf: Björn Sandberg

På söndagen är det äntligen premiär i Superettan för Trelleborgs FFs del.

Premiären spelas hemma på Vångavallen mot Norrby IF från Borås och avsparken är 15:00. På grund av rådande restriktioner spelas matchen utan publik - men du ser matchen på Discovery+.

Efter en trevlig försäsong och härligt cup-äventyr, med kvartsfinal mot Hammarby IF - så smäller det då på söndagen.

- Man får bara den tid man får på en försäsong och vi har tagit vara på den på ett bra sätt känner jag, säger Kristian Haynes inför premiären.

- Vi har gått igenom försäsongen bra, med ett härligt cup-äventyr där vi var bra mot de Allsvenska lagen och kvartsfinal. Det har varit viktigt att få in vinnarmentaliteten i gruppen, vilket vi fått, en härlig känsla. Förväntar mig att vi går in bra i Superettan och får en bra start.

Premiärmatchen spelas på Vångavallen mot Norrby IF. Ett Norrby IF som är lite svårplacerade, lite luriga, som kan vara hur bra som helst när allt väl stämmer. Förra säsongen landade de på elfte plats - men bara två poäng före Trelleborgs FF som bekant fick kvala sig kvar.

Några kända ansikten finns i Norrby IF. Johan Brannefalk, till exempel, med ett förflutet i Trelleborgs FF. Men även Max Olsson. Max som på försäsongen nätade i TFF-tröjan när han provspelade mot Österlen FF.

- Norrby, ja, ett gäng det svänger om. Riktigt bra när allt stämmer, men kan ha dippar. Tror inte att de är sämre än förra året iallafall. Det viktigaste är att fokusera på vårt eget och fortsätta på det vi startat. Det finns inga lätta motståndare i Superettan och det är små marginaler i en tät serie.

På lördagen var det fantastiskt soligt väder. Annat spås det bli på söndagen, med nederbörd och hårda vindar på Vångavallen i Trelleborg.

- Vi är glada över att vi får börja här hemma på Vångavallen iallafall, vår borg. Vi ska fortsätta på det sättet som vi gjort innan på försäsongen. Härligt väder idag, kanske inte lika bra imorgon tyvärr, avslutar Kristian Haynes.

Läget i truppen är annars ganska bra. Sedan tidigare är Herman Hallberg borta från spel, detsamma gäller Jesper Modig som har känningar i hälsenan. Kalle Larsson missar även matchen på grund av känningar i ljumskarna. Missar matchen gör även Henrik Johansson och Merlin Nuhanovic.

Matchen Trelleborgs FF - Norrby IF har avspark 15:00 och du ser matchen på Discovery+.

Trupp:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Anton Tideman, Niklas Vesterlund, Isak Jönsson, Fredrik Liverstam, Fritiof Björkén, Mattias Håkansson, Haris Brkic, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin, Petar Petrovic, Johan Blomberg, Tobias Karlsson, Noah Tillberg, Fatawu Safiu, Henry Offia, Dzenis Kozica, Måns Söderqvist.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-04-10
Kategori: A-lag