Fotograf: Björn Sandberg

Den egna produkten Noah Tillberg har varit med under årets försäsong och stått för fina insatser. 20-åringens belöning har nu kommit i form av ett a-lagskontrakt som sträcker sig över 2022.

- Det är alltid en fin känsla att kunna erbjuda en egen produkt kontrakt i a-laget men jag vill också vara tydlig med att det är Noah själv genom sina prestationer som lagt grunden för det,, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF. Vi gav honom möjligheten att visa att han skulle vara en del av årets trupp och den möjligheten tog han.

- Noah är en offensiv kantspelare som alltid arbetar hårt och är duktig en mot en. Han har visat under våren att han blivit starkare och tuffat till sig i sitt spel och vi ser fram emot att se honom fortsätta utvecklas som fotbollsspelare hos oss.

Noah Tillberg återvände till Trelleborgs FF i augusti 2019 efter några år i Malmö och förra säsongen spelade han 14 matcher för TFF P19. Första framträdandet i tävlingsmatch för Trelleborgs FF skedde via ett inhopp mot IF Lödde i Svenska Cupens gruppspel i början på mars.


Noah Tillberg själv är glad och stolt över att ha skrivit på ett kontrakt med moderklubbens representationslag.
- Jag är född här, jag bor här och jag älskar klubben. Att få skriva på för klubben man älskar betyder väldigt mycket. Det har varit en försäsong tillsammans med många bra spelare och det känns som att jag kommit bra in i gruppen och utvecklas hela tiden. Nu gäller det att fortsätta på samma sätt så jag får möjlighet att spela för TFF i Superettan också.

- Jag trivs bra centralt men har även spelat ytterback. Den senaste tiden har jag spelat på en offensiv kant och trivs bra med det också. Jag ser mig själv som en kreativ spelare som tycker om att ha bollen och ta den framåt.

Se intervju med Noah på vår Youtube-kanal.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-04-06
Kategori: A-lag