Fotograf: Björn Sandberg

I december 2020 tvingades Trelleborgs FF till straffar för att klara sig kvar i Superettan och undvika division 1.

På skärtorsdagen, den 1 april 2021, spelades en kvartsfinal i Svenska Cupen borta mot Hammarby IF. En match som fick avgöras i förlängning.

En förlängning som Hammarby IF till sist gick segrande ur. Matchen Hammarby IF - Trelleborgs FF slutade 3-2 efter förlängning - detta efter 1-1 i ordinarie tid.

- Det är så mycket känslor när vi spelar fotboll, vi åker härifrån och hoppas att alla känner stolthet över matchen, säger Kristian Haynes efter matchens slut.

Ja, det var en otroligt händelserik kvartsfinal som spelades på Tele2 Arena i Stockholm. 120 minuter fotboll och hela fem mål.

Hammarby IF tog ledningen i matchen, en ledning som kom efter misstänkt offside. Men efter lite domarkonferens blev det mål dömt.

Annars i första halvlek startade gästande TFF segt, men jobbade sig in. Johan Blomberg var centimeter från att kvittera matchen precis innan paus, men hans nick från nära håll studsade i backen och över.

- Första målet borde nog inte godkänts, fick medhåll här senare också efter matchen. Men det slog inte ner oss utan vi kämpade oss tillbaka. Vi gav inte upp, vi jobbade oss metodiskt vidare trots att vi började med lite för mycket respekt.

- Hammarbys matcher brukar vara svängiga, de har bra skicklighet i det offensiva, men vi visste var vi kunde hitta luckor. Vi sliter enormt och visar upp en extrem lojalitet för varandra i hela matchen. Vi skapar sedan chansen i slutet av första halvlek.

Det skulle komma en kvittering, en kvittering som dock skulle dröja. Men Johan Blomberg revs ner i Hammarbys straffområde, efter några sekunder dömde domaren straff. En straff som inhoppande Petar Petrovic säkert satte i mål.

Straffmålet betydde kvittering - och straffmålet betydde också förlängning.

- Vi fick inte riktigt samma frenesi sen i förlängningen, kanske att vi fick nån känsla av att vi löst det med kvitteringen. Men deras mål, nja, de hade vi kunnat undvika. Det är inte deras skicklighet som gör att de får mål, mer vi som inte kan få undan bollarna.

- Men vi slutar inte där heller, vi kämpar på igen. Vi får reduceringen och vi var nära 3-3.

Väl i förlängningen var det två trötta lag på banan, inte minst kanske hemmalaget - som knappt tränat de senaste veckorna.

Men det var hemmalaget som ändå skulle dra det längsta strået i förlängningen. Gustaf Ludvigson gjorde 2-1 och David Accam gjorde 3-1 i den första förlängningskvarten.

I den andra reducerade TFF genom Dzenis Kozica, och sedan var endast Fredrik Liverstams ben vägen för en kvittering och straffar.

Det var i förlängningens sista skälvande sekunder som tekniska Petar Petrovic dribblade in från sin kant och sköt mot öppet mål. Men bollen gick oturligt på Fredrik Liverstam.

- Petar skjuter, men Liverstam hinner inte undan. Synd, för det hade blivit mål. Han gör det han är bäst på och täcker mål.

- Stefan Billborn (Hammarbys tränare) berömde oss också efter matchen. De gick på knäna, vi känner enorm stolthet att vi spelat jämnt med ett utav Sveriges bästa lag, avslutar Kristian Haynes.

Matchen Hammarby IF - Trelleborgs FF slutade 3-2 efter förlängning och cupäventyret är därmed över. Cup-kvarten mot Hammarby IF blev också genrepet inför Superettan nästa helg.

Cupäventyret slutar och Superettan tar vid nästa helg hemma mot Norrby IF.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Fredrik Lioverstam, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund - Johan Blomberg, Simon Amin, Haris Brkic, Mattias Håkansson - Dzenis Kozica, Henry Offia.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Kalle Larsson, Anton Tideman, Petar Petrovic, Fatawu Safiu, Måns Söderqvist, Mouhammed-Ali Dhaini.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-04-01
Kategori: A-lag