Fotograf: Björn Sandberg

På skärtorsdagen ska då äntligen den framflyttade kvartsfinalen i Svenska Cupen spelas mot Hammarby IF. En cup-kvart som har avspark 19:00 på Tele2 Arena i Stockholm. Matchen ser du på CMORE.

- Det känns riktigt inspirerande. Det blir ett ännu tuffare test än de som vi fått på försäsongen. En kvartsfinal mot ett erkänt bra Hammarby IF och förhoppningsvis kan vi göra en ny bra insats mot ett lag från Allsvenskan, säger Kristian Haynes inför matchen.

Trelleborgs FF har tagit sig till kvartsfinal genom segrar mot Örebro SK (1-0) och IF Lödde (3-1), samt oavgjort mot IK Sirius (1-1).

- Fokuset är på oss själva, vi vill se möjligheterna inför och i matchen. Det känns spännande och som sagt inspirerande - förhoppningsvis kan vi sätta en bra prestation även i denna match.

- Vår fördel är väl själva förberedelserna, de med sin lockdown och vi då som fick ändra lite i planeringen men tränat på. Tyvärr blev våra inplanerade motståndare i träningsmatcher drabbade.

Det har spelats flera klassiska matcher mellan Trelleborgs FF och Hammarby IF genom årens lopp. I Allsvenskan, i Superettan och vem kommer till exempel inte ihåg kvalet där Rami Rantanen sköt ribba in på Vångavallen.

Förhoppningsvis blir det en ny klassisk match på skärtorsdagen och att det skulle vara några problem med att ladda om inför matchen kan Kristian Haynes inte se.

- Vi har laddat för denna match två gånger nu, det har inte varit några problem med att ladda om för det har varit så inspirerande att spela denna match. Vi har hanterat det på ett bra sätt och är mer än redo för morgondagens match, avslutar Kristian Haynes.

Lyssna gärna på intervju med Kristian Haynes och Hampus Nilsson inför cup-kvarten här.

Herman Hallberg och Jesper Modig saknas på grund av skador.

Trupp:
Hampus Nilsson, Merlin Nuhanovic, Isak Jönsson, Kalle Larsson, Fredrik Liverstam, Fritiof Björkén, Niklas Vesterlund, Anton Tideman, Mouhammed-Ali Dhaini ,Tobias Karlsson, Simon Amin, Petar Petrovic, Mattias Håkansson, Fatawu Safiu, Johan Blomberg, Måns Söderqvist, Haris Brkic, Henry Offia, Dzenis Kozica.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-03-31
Kategori: A-lag