Fotograf: Björn Sandberg

Allsvenskt motstånd stod på andra sidan mittlinjen när träningsmatchen mot Mjällby AIF blåstes igång på fredagseftermiddagen. TFF hade tvingats till en justering i startelvan efter uppvärmningen då Fatawu Safiu ersatte Simon Amin.

Det var en avvaktande inledningen på matchen där Mjällby hade mest boll och la sin attacker på högerkanten där man tog sig fram ett par gånger, utan att komma till farligheter. TFF i sin tur drog på sig en del frisparkar men försvarade sig kompakt och när kvarten var spelad började istället de blåa ta tag i spelet.

Man lyfte positionerna, vann boll högre upp och när man väl gick till attack gjorde man det finurligt och med bra fart på bollen. Det ledde till avslut av, i tur och ordning, Dzenis Kozica, Johan Blomberg och Henry Offia utan att resultera i något större arbete för motståndarmålvakten. Just Henry Offia hade från sin högerkant övertag mot sin motståndare och tog sig fram gång efter annan.

När klockan tickade upp mot minut 30 satte MAIF upp en omställning som slutade med en inflyft boll i straffområdet. Väl där var det en hård kamp som slutade med att bollen rullade in i nätmaskorna, hemmalaget i ledning. Målet gjorde att Mjällby återigen fick bättre kontroll över bollen, styrde spelet mer och kom också till avslut som Hampus Nilsson räddade.

TFF skulle dock komma tillbaka och skapa nya möjligheter. Bäst chans hade Dzenis Kozica från centralt i straffområdet efter förarbete av både Johan Blomberg och Henry Offia. Avslutet täcktes bort av försvarare, TFF-spelare ropade på straff men det slutade med en hörna. Halvleken avslutades med att hemmalaget tryckte på lite mer och skrapade ihop både två och tre hörnor som inte vållade några större bekymmer i straffområdet.

- Vi tvingar till några positionsbyten när Simon Amin inte kan spela, vilket gör att vi får se spelare i lite nya roller. Det är naturligtvis bra att se hur spelare hanterar andra roller, men det påverkar också starten av matchen där vi har lite svårt att hitta rätt. Vi hittar dock mod och efterhand tar vi initiativet i matchen som jag ser det. Målet som kommer känns inte helt logiskt med tanke på hur spelet såg ut fram tills dess och jag tycker vi borde gjort bättre ifrån oss i den situationen men överlag gör vi en bra halvlek, säger Kristian Haynes.

Som brukligt i träningsmatcher blev det en hel del byten i lagen under andra halvlek vilket gjorde att känslan var att den inte riktigt kom igång. Mjällby försvarade sig bra och ytorna som fanns för TFF i första halvlek var inte lika öppna under den andra. Istället var det hemmalaget som kändes farligast och skapade både inläggslägen och avslut utifrån.

Med runt 10 minuter kvar av matchen tryckte TFF återigen upp laget för att försöka åstadkomma en kvittering. Spel i offensivt straffområde ledde till att spelare gick omkull och att det blåstes straff till bortalaget. Haris Brkic klev fram men Samuel Brolin i MAIF-målet räddade bollen. På efterföljande kontring kunde hemmalaget avgöra matchen genom att göra 2-0.

- Alla byten gör att inget av lagen får riktigt grepp om spelet i andra halvlek, men det är väl främst Mjällby som kommer till ett par farligheter. Vi gör en bra aktion och får möjligheten att kvittera från straffpunkten men istället blir det en kontring och mål bakåt. Jag behöver kolla närmare på det andra målet men känslan är att vi ska kunna göra det bättre även där. Jag tycker, även om man bortser från straffen, att vi borde kunnat fått in någon boll idag, avslutar Kristian Haynes.

STARTELVA
Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam (62), Isak Jönsson, Niklas Vesterlund (60) - Henry Offia, Haris Brkic, Johan Blomberg (45), Mattias Håkansson (70) - Fatawu Safiu, Dzenis Kozica (80)

AVBYTARE
Merlin Nuhanovic, Kalle Larsson (62), Anton Tideman (60), Henrik Johansson (80), Måns Söderqvist, Noah Tillberg (70), Tobias Karlsson (45)


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-03-26
Kategori: A-lag