Fotograf: Björn Sandberg

Fredagseftermiddagen bjuder på en resa till Listerlandet för ett möte med Mjällby AIF i en träningsmatch med matchstart 15:00. Matchen skulle från början spelats på lördag men flyttades till fredag när datumet för kvartsfinalen i Svenska Cupen spikades.

- Planeringen är naturligtvis en viktig del för oss med tanke på bland annat belastning och våra förberedelser inför först och främst en kvartsfinal. Därför valde vi att göra en justering på speldag gällande denna match och vi uppskattar naturligtvis att Mjällby ställde upp med att flytta den, säger huvudtränare Kristian Haynes.

Motståndarna Mjällby AIF har spelat 10 matcher under försäsongen, där man vunnit sex av dessa där segrar mot bland annat Malmö FF och Kalmar FF visar på god kvalité i laget.

- Vi har två tuffa matcher kommande vecka där vi vill ha upp både farten och intensiteten. Vi är nöjda med resultat och prestation mot tidigare tufft motstånd men vi vill också hitta en stabilitet där vi gör detta vecka efter vecka.

- Mjällby är ett lag som imponerat senaste åren med sin resa från Division 1, genom Superettan och upp till en femteplats i Allsvenskan förra säsongen. Det är inspirerande att få mätas mot dem imorgon, avslutar Kristian Haynes.

Herman Hallberg, Jesper Modig och Petar Petrovic är inte tillgängliga på grund av skador. Mouhammed-Ali Dhaini är på landslagsuppdrag med Libanon.

Mjällby AIF sänder matchen för 89 kronor.

MATCHTRUPPEN
Hampus Nilsson, Merlin Nuhanovic, Isak Jönsson, Kalle Larsson, Fredrik Liverstam, Fritiof Björkén, Niklas Vesterlund, Anton Tideman, Tobias Karlsson, Henrik Johansson, Simon Amin, Johan Blomberg, Noah Tillberg, Mattias Håkansson, Fatawu Safiu, Haris Brkic, Måns Söderqvist, Henry Offia och Dzenis Kozica.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-03-25
Kategori: A-lag