Fotograf: Björn Sandberg

Någon vårvärme var det inte direkt på lördagen när herrarna träningsspelade hemma mot seriekonkurrenten Östers IF, uppe på Vångavallens konstgräs.

Matchen som spelades i kraftig vind och smått regn slutade med seger 3-0, där Anton Tideman, Haris Brkic och Fatawu Safiu gjorde målen.

- I stora drag så var prestationen god idag. Vi har ett försvarsspel som är framåtlutat och kan pressa fram misstag med det. Finns någon period där vi är lite lägre, men vi är bekväma i det också - det är svårt för dem att komma igenom våra lagdelar och såra oss, säger Alexander Tengryd efter matchen - som såklart också var nöjd.

TFF med motvind i första halvlek tog ledningen i den 33e matchminuten. Det var, den inte så vana målskytten, Anton Tideman som höll sig framme efter en hörna. Efter hörnan från Johan Blomberg sköt Haris Brkic in bollen mot straffområdet igen - och där fanns Antons häl och styrde bollen i nät.

Det var annars mycket TFF i första halvlek och man kanske borde kunnat skapa mer lägen för mål.

- Vi har den största delen av bollinnehavet i första halvlek och vi hittar ett par bra lägen. Men vi önskar att vi omsätter allt i lite mer målchanser. Hade kunnat vara lite skarpare i genombrottskraften.

- De är väldigt kompakta - så det krävs tydlighet och bra metodik samt bolltempo för att bryta ner dem. Men rotationerna på högerkanten blir väldigt intressant. Sen använder vi vänsterkanten också, vi blir ganska så mångsidiga i vårt spel.

Senaste nyförvärvet Dzenis Kozica spelade första halvlek, helt enligt plan, en mjuk ingång men där man fick se några av hans fina egenskaper i matchen.

- Det var tänkt så att han bara skulle spela första, han har inte så frekvent matchande på ett tag - så vi ville ha en mjuk ingång i hans prestationer och fysiska belastning. Så det var välplanerat, berättar Tengryd.

- Han har ju fina egenskaper mellan motståndarnas backlinje och mittfält. Där är nån passning där han får fram en boll i luften till Fatawu med kontroll - där ser man spetsegenskaper. Sen är han ju smart och placerar sig bra, sen har han en bit kvar i det fysiska.

I andra halvlek började TFF bra igen, men dippade något efter det - men man fick åter grepp i matchen och då kom 2-0 genom Haris Brkic och till slut satte Fatawu Safiu spiken i kistan till 3-0.

- Vi börjar bra i andra halvlek, bra press, tvingar fram misstag. Sen dippar vi, vet inte exakta minuter så, men en kvart hade vi som inte var tillräckligt bra. Vi blir för utdragna som lag, ger dem för mycket plats att spela på - väldigt mycket tekniska fel. Vi åker på omställningar.

- Vi får lite grepp i slutet igen.

3-0 och ny seger för Trelleborgs FF på försäsongen, på lördagen mot ett bra Superetta-motstånd i Östers IF. Dock är det forsatt väldigt tidigt på säsongen och det är lång bit kvar till premiären - även om det ligger nära i tid.

- I det stora är vi nöjda, vi flyttar vårt sätt att spela framåt för varje vecka som går. Det känns behagligt. Men där är mycket kvar att jobba på, avslutar Alexander Tengryd.

Henry Offia var tänkt att starta i matchen men fick en lättare skada på uppvärmningen. Därför blev det istället Fatawu Safiu som fick starta.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Fredrik Liverstam, Anton Tideman - Johan Blomberg, Haris Brkic, Simon Amin, Mattias Håkansson - Dzenis Kozica, Fatawu Safiu.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Niklas Vesterlund, Kalle Larsson, Noah Tillberg, Tobias Karlsson, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Gottfridén.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-03-20
Kategori: A-lag