Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen är det ny träningsmatch för herrarna. På Vångavallens konstgräs gästar seriekonkurrenten Östers IF, en match som har avspark 15:00.

Du ser matchen på trelleborgsallehanda.se

- En seriekonkurrent och en bra sådan. En bra träningsmatch mot ett motstånd som vi brukar möta på försäsongen, förra året var det inomhus i deras hall - imorgon utomhus på Vångavallen, säger Kristian Haynes inför lördagens träningsmatch.

- För varje dag som går så kommer vi ju närmare premiär, det är som det brukar vara på försäsong, lite upp och ner, lite småskador med mera.

Morgondagens motståndare, Östers IF, har haft en försäsong som varit mycket upp och ner. De har inte spelat så många matcher på grund av Coronapandemin. 

Det är faktiskt deras första match på tre veckor imorgon och därför vet inte TFF-lägret så mycket om sina motståndare.

- De har hållit lite lågt med matcher på grund av corona, så vi vet inte riktigt hur de spelat i år. Samtidigt är det ett lag vi känner till bra, så vi tror inte det kommer ske så stora överraskningar. Samma tränare också.

Senaste nyförvärvet Dzenis Kozica anlände till Trelleborg och Vångavallen i veckan. Varit med och tränat hela - finns även med i truppen till matchen.

Några spelare saknas annars i hemmalaget, där Jesper Modig vilas som en försiktighetsåtgärd med en öm hälsena och där Henrik Johansson också vilas. Måns Söderqvist, Herman Hallberg och Petar Petrovic saknas på grund av skador - men där Måns redan är på gång tillbaka.

- Det ska bli intressant och kul att se Dzenis i spel, sen kommer vi avlasta någon litegrann och någon helt. Jesper Modig väljer vi att vila bland annat.

Lyssna på intervju med Dzenis Kozica här. I samma klipp hittar du även Johan Blomberg och Kristian Haynes.

- Vi har haft en lång tid att testa lite olika konstellationer, vi kommer försöka spela runt på mycket folk imorgon också - sen efter det kanske det är dags att sätta saker och ting rejält.

- Men vi vill ju spinna vidare på det vi börjat på - obesegrade hittills, men vi vill fortsätta utvecklas framåt bland annat, avslutar Kristian Haynes.

Trelleborgs FF - Östers IF, avspark 15:00. Du ser matchen på trelleborgsallehanda.se

Trupp:

Hampus Nilsson, Merlin Nuhanovic, Isak Jönsson, Kalle Larsson, Fredrik Liverstam, Anton Tideman, Niklas Vesterlund, Simon Gottfridén, Fritiof Björkén, Tobias Karlsson, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin, Johan Blomberg, Mattias Håkansson, Noah Tillberg, Fatawu Safiu, Dzenis Kozica, Haris Brkic, Henry Offia.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-03-19
Kategori: A-lag