Fotograf: Björn Sandberg

Klockan 10:00 på söndagsförmiddagen den 14 mars ägde Trelleborgs FFs årsmöte 2021 rum. På grund av Coronapandemin var det ett framflyttat årsmöte som hölls digitalt, med en komprimerad agenda.

Det var inga utmärkelser på söndagen - utan dessa kommer ske vid ett senare tillfälle, när omständigheterna tillåter och gör det säkert.

Ordförande Torbjörn Jönsson höll i mötet, med ledamot Thomas Svensson vid sin sida.
- 2020 var en speciell säsong på många sätt, sa Torbjörn Jönsson när han klubbat igång årsmötet 2021.

- En till stor del ny styrelse fick ställa om från att sikta högt, till att hantera en mycket tuff situation i och med corona-viruset. Det blev krävande också för spelare, ledare och organisationen som stod för en mycket osäker situation. Som förening bedöms vi ofta efter vårt elitlags prestationer - men samtidigt viktigt att poängtera att damerna gjort ännu en fantastisk säsong.

- Våra ungdomslag har uppfyllt våra förväntningar, dessutom växer vår förening genom en En kraft i samhället, som har fortsatt göra insatser som gör skillnad - på så sätt har 2020 varit ett bra år utifrån förutsättningarna vi har haft. 2020 har varit tufft för Vångavallen, ekat tomt och ödsligt under stora delar. Vi har inte kunnat se glädjen hos våra barn och ungdomar som i vanliga fall förgyller området med energi och skratt. Ni supportrar har heller inte kunnat vara på plats för att heja fram våra lag till segrar, vilket känts jobbigt. Vi har dock känt enormt stöd ändå, från sponsorer, privatpersoner och samarbetspartners. Stort tack till er alla
, säger Torbjörn Jönsson ordförande i Trelleborgs FF.

Efter de inledande orden tog Klubbdirektör Mattias Kronvall över ordet och berättade om årsberättelsen, något du också kan läsa här.

Årsberättelsen är en summering av 2020 och kort sammanfattning om samtliga lag i föreningen - samt En kraft i samhället.

Litet underskott - men fortsatt plus i det egna kapitalet.

Mattias Kronvall fortsatte sedan med den ekonomiska biten. Föreningen redovisade ett underskott på tjugotusen kronor under det gångna året, men det egna kapitalet är fortsatt positivt.

- Vi gör ett resultat med ett underskott på endast tjugotusen kronor mot tidigare prognos på ett underskott runt 5 till 7 miljoner kronor. Vi har gjort ett stort antal åtgärder för att nå dit.

- Vi har erhållit stöd staten för inkomstbortfall i samband med seriematcher, speciellt herr, dam och cuper. Vi har också tagit del av sänkta arbetsgivaravgifter enligt gällande regelverk. Vi har erhållit statligt stöd kring permittering av spelare och stab kring herrlaget men även statligt stöd kring permittering av kontoret. Vi har tyvärr också behövt anpassa kontoret i form av uppsägningar.

- De ledare på ungdomssidan med arvodering har samtliga accepterat en lägre ersättning under 2020. Ledare och spelare i damlaget har avstått arvoderingar samt andra i avtal lovade ekonomiska ersättningar. Kontoret har accepterat betydande lönesänkningar.

- Utöver de åtgärderna har supportrar ställt upp på ett fantastiskt sätt med olika stöd. Årskort, stödbiljetter samt rena bidrag. Stort tack även till våra samarbetspartners som har fortsatt stötta oss även fast de själva har haft en tuff tid, här vill vi också rikta ett speciellt tack till Mellby Gård.

- Styrelsen har under 2020 haft fler möten än någonsin gällande hur vi ska ta oss igenom året. Vi ser dock orosmoln att 2021 blir lika tufft, om inte tuffare. Men med 2020 färskt i vårt minne, så är vi övertygade om att vi ska ta oss igenom detta också.

- Den viktigaste biten i det hela är att vi fortsatt har ett positivt eget kapital, det är en förutsättning att få en beviljad elitlicens för kommande år i svensk elitfotboll. Vi har ett eget kapital idag på 150 000 :- vilket innebär att vi inte kan ta många felsteg. Vi står, och har stått inför, tuffa förutsättningar för att driva detta framåt, avslutar Mattias Kronvall.

Samma styrelsen 2021 som 2020.

Efter den ekonomiska biten så valdes Torbjörn Jönsson om till ny ordförande för två år.

Johan Schubert och Katarina Ivholt valdes om för två nya år som ledamöter och de övriga i styrelsen har ett år kvar, vilket då betyder att styrelsen är densamma som 2020: Torbjörn Jönsson (Ordförande), Johan Schubert (vice Ordförande), Bo Andersson (ledamot), Katarina Ivholt (ledamot), Pia Jönsson (ledamot), Lotta Berséus (ledamot) och Thomas Svensson (ledamot).

Till sist, men absolut inte minst, valdes Per-Anders Abrahamsson till hedersordförande i Trelleborgs FF. Per-Anders har 45 år i klubben, där 35 av dessa varit i styrelsen. 14 år som ordförande och 10 år som vice ordförande. Han är en person med extremt stort TFF-hjärta, som betyder och har betytt otroligt mycket för Trelleborgs FF. Per-Anders kommer uppmärksammas när omständigheterna och samhället tillåter.

Medlemsavgifterna förblir oförändrade - läs mer om hur du kan bli medlem i föreningen och vara med på nästa års årsmöte här.

Ordförande Torbjörn Jönsson avslutade sedan årsmötet med att slå klubban i bordet och säga:
- Jag hoppas att vi får se ett härligt 2021, ett påsläpp av publik så småningom - så att vi alla kan heja fram våra lag här hemma på Vångavallen. Ett stort tack till alla, till all stöttning under det gångna året.

PRESENTATIONEN FRÅN ÅRSMÖTET HITTAR DU HÄR!


Skribent: Trelleborgs FF
Publicerad: 2021-03-16
Kategori: Marknad