Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen var egentligen tanken att det skulle bli kvartsfinal i Svenska Cupen borta mot Hammarby IF, för Trelleborgs FFs herrar.

Men som bekant blev den matchen uppskjuten - och istället blev det träningsmatch borta mot Lunds BK på Klostergårdens IP.

Det var en regnig tillställning som slutade med rättvis seger för TFF till slut. Lunds BK - Trelleborgs FF - 1-3, där målen gjordes av Fatawu Safiu, Noah Tillberg och Henry Offia.

- Jo, jag tycker att det är en rättvis seger, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Kanske att det var lite i underkant med utdelningen i första halvlek, kanske att vi skulle fått till något till. Samtidigt är inte Lunds BK ofarliga i matchen, utan ställer till det litegrann för oss.

Första målet i matchen kom i den 36e matchminuten genom Fatawu Safiu, fint framspelad av Johan Blomberg. Fatawus mål var också det enda som kom i den första halvleken.

Istället gjorde den egna produkten Noah Tillberg 2-0 till Trelleborgs FF i den andra halvleken. Lunds BK reducerade sedan - innan Henry Offia satte 3-1 till Trelleborgs FF och därmed också slutresultatet.

- Kul för Fatawu, som var riktigt spelsugen idag. Han behöver ett mål för att komma in i det ordentligt. Kul att Noah också gör mål - sen var det tredje målet riktigt snyggt. Målet vi släpper in är onödigt, så är känslan - det hade vi kunnat undvika.

Målen var tre fina sådana, men framför allt det tredje, där Simon Amin blev frispelad med Lunds målvakt - men osjälviskt spelade Henry Offia som satte bollen i öppet mål.

- Vi är nöjda över helheten, att vi gör tre mål framåt. Får se en del spelare göra lite fler minuter och att vi faktiskt spelar match istället för en lördagsträning som det hade blivit.

- Vi vill hålla uppe rytmen, inte tappa något med utebliven match - därför passade det bra när möjligheten att spela mot Lunds BK kom upp. Dessa matcherna är alltid kluriga, men vi gör det tillräckligt bra idag och går ifrån med seger, avslutar Kristian Haynes.

Tyvärr tvingades Petar Petrovic gå av planen i första halvlek, med ont i baksida lår.

Annars spelade alla i matchen förutom Hampus Nilsson och Jesper Modig. Provspelande Kasper Kristensen stod hela matchen.

Bozidar Velickovic, som är utlånad till just Lunds BK, spelade 90 minuter.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Niklas Vesterlund, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Anton Tideman - Johan Blomberg, Muhammed-Ali Dhaini, Tobias Karlsson, Petar Petrovic - Henrik Johansson, Fatawu Safiu.

Avbytare:

Hampus Nilsson, Fritiof Björkén, Kalle Larsson, Noah Tillberg, Simon Amin, Haris Brkic, Mattias Håkansson, Henry Offia, Jesper Modig.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-03-13
Kategori: A-lag