Fotograf: Björn Sandberg

Istället för kvartsfinal i Svenska Cupen blir det en träningsmatch mot Lunds BK under lördagen. Matchstart är 13.00 i Lund och nu är det fullt fokus på att göra en bra insats där istället.

- Det senaste året har lärt oss att saker kan hända väldigt snabbt. Det innebär att man även måste lägga om fokus snabbt och istället för att ha uppladdning inför en kvartsfinal i cupen är vi nu beredda att göra en bra insats i den här träningsmatchen, säger huvudtränare Kristian Haynes.

Matchtruppen är mer eller mindre den som skulle åka till Stockholm under fredagen med en skillnad på målvaktssidan där provspelande Kasper Kristensen ersätter Merlin Nuhanovic.

- Vi hade några spelare som inte var med mot Lödde som kommer tillbaka, vilket är skönt. Vi får också en chans att se Kasper i matchspel. I övrigt blir det en skillnad i antal minuter på spelarna, några kommer nog få färre minuter på planen än vad de hade fått i tävlingsmatch och några får istället fler, avslutar Kristian Haynes som också vill tacka Lunds BK för att med kort varsel kunna planera in denna match.

Merlin Nuhanovic, Herman Hallberg (skadad), Måns Söderqvist (skadad) och Dzenis Kozica (blev pappa i veckan, ansluter till träning på måndag) är inte med i truppen.

Matchtruppen:
Hampus Nilsson, Kasper Kristensen (provspelare), Anton Tideman, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund, Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Kalle Larsson, Jesper Modig, Mattias Håkansson, Haris Brkic, Henrik Johansson, Mouhammed-Ali Dhaini, Petar Petrovic, Simon Amin, Johan Blomberg, Tobias Karlsson, Noah Tillberg (P19), Fatawu Safiu och Henry Offia.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-03-12
Kategori: A-lag