Fotograf: Björn Sandberg

Det är nu klart att det blir Magnus Andersson som tar huvudansvaret för U21-laget, vid sidan om sin roll i herrlagets ledarstab. Han kommer att ha hjälp av György Millinkhoffer som är huvudtränare för TFF P19.

- Jag har varit delaktig runt U21-laget tidigare, då tillsammans med Kristian Haynes, men nu tar jag ytterligare ett steg till ansvarsmässigt. Det ser jag som en väldigt inspirerande uppgift och just den här mixen mellan rutinerat och talangfullt är intressant, säger Magnus Andersson.

Just U21-serien är lite speciell då det inte enbart är spelare som är yngre än 21 år med i laget.

- Tanken från början var en ren utvecklingsserie men den har nu utvecklats till att även innehålla matchning av äldre spelare som inte fått speltid i intilliggande seniormatch. Det är också en viktig serie gällande matchspel för spelare som är på väg tillbaka från skada. Avsaknaden märktes tydligt under 2020 då det är en viktig del att hålla uppe belastningen för spelarna och när U21-serien ställdes in var det många spelare som hade för lite matchspel, avslutar Magnus Andersson.

Det var planerat att U21-serien skulle dra igång den 8 mars mot Helsingborgs IF men den matchen är uppskjuten. Istället verkar premiären bli mot Kalmar FF den 13 april.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-03-07
Kategori: A-lag