Fotograf: Björn Sandberg

Efter två fina matcher mot Allsvenskt motstånd, seger mot Örebro SK och oavgjort mot IK Sirius - så sydde TFF ihop gruppseger och därmed avancemang till kvartsfinal på lördagen. Detta efter att man besegrat IF Lödde hemma på Vångavallens konstgräs.

Den avslutande matchen i gruppen slutade 3-1 - där Henry Offia, Niklas Vesterlund och Fritof Björkén gjorde målen.

- Jag tycker att killarna syr ihop det bra idag, säger Alexander Tengryd efter matchens slut.

- De andra två matcherna mot två bra allsvenska lag har vi gjort på ett jäkla bra sätt, det tycker jag. Killarna förtjänar verkligen att ta sig vidare från detta gruppspelet.

Inför matchen så stod både TFF och IK Sirius på samma poäng i gruppen. Det andra laget från Allsvenskan, Örebro SK, en poäng bakom. TFF kunde säkra avancemang genom att helt enkelt vinna mot IF Lödde och helst med några bollar dessutom.

- Vi hade absolut koll på den andra matchen, lite om och hur vi skulle agera. Det var lite fram och tillbaka där på slutet, vi löste det på ett bra sätt.

- Men vi ville hålla så stor fokus på vår egen prestation i matchen såklart.

Vindsnabbe och jobbiga Henry Offia gav hemmalaget ledningen i den 22a minuten, efter en fin boll i djupet från Haris Brkic. Niklas Vesterlund ökade på den ledningen när matchuret precis tickat över till 41, efter en närmast vansinnig löpning över hela Vångavallens konstgräs.

Dock reducerade IF Lödde kort därefter, vilket också var deras första mål i Svenska Cupen.

I andra halvlek satte hemmalaget spiken i kistan, genom Fritiof Björkén, när debuterande Petar Petrovic läckert spelade fram. Utöver målen så hade TFF en hel hög med chanser i matchen och borde kanske gjort något mål till.

- Vi skapar en hel del målchanser som kanske borde gett bättre utdelning, såklart. Sen är det inte så enkelt när Lödde sliter så hårt, vi tappar lite hastighet med bollen i perioder - samtidigt som vi får fart ibland och skapar målchanser.

- Vi har tagit stora kliv framåt, vi kan bli djupa och låga - men kombinerar oss framåt. Kombinerar oss fram ibland, lite djupare spel ibland och kontrar oss fram ibland. Skapar målchanser på olika sätt.

- Vi skapar enormt mycket målchanser och borde kanske gjort fler mål, borde dödat denna tillställningen tidigare. Men det är inte så enkelt som man tror. Många Superetta-lag och Allsvenska lag har gått bet på såna här lag. Men vi skulle bara vinna - så är det.

De två första målen i matchen var på kontringar. Farliga kontringar har TFF skapat under de andra matcherna i Svenska Cupen också och det är något man såklart vill ta med sig till Superettan.

- Väldigt bra kontringsmål. Den delen är viktig att ha med oss in i Superettan, konstaterar Tengryd.

Seger 1-0 mot Örebro SK, 1-1 mot IK Sirius och så då - seger mot IF Lödde med 3-1. Gruppseger och vidare i Svenska Cupens kvartsfinaler.

Vilket lag det blir i kvartsfinal lottas på söndag kväll och det ser du på Fotbollskanalen - klockan 19:00.

- Vi har inga önskemål om lag. Bra lag vill vi ha, det är bra för oss och viktigt att möta olika sorters lag - att ta med oss in i Superettan. Vi har ett bra grundspel, bra attityd hos killarna - vi kan absolut skaka många lag, avslutar Alexander Tengryd.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Jesper Modig - Niklas Vesterlund, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin, Mattias Håkansson - Haris Brkic, Henry Offia.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Petar Petrovic, Fatawu Safiu, Henrik Johansson, Noah Tillberg, Tobias Karlsson, Simon Gottfridén.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-03-06
Kategori: A-lag