Fotograf: Björn Sandberg

En stark laginsats förra helgen gav Trelleborgs FFs herrar seger i Svenska Cupen mot Örebro SK. På söndagen var det nytt Allsvenskt motstånd - i IK Sirius på bortaplan.

Åter stod man för en stark laginsats och reste hem till Vångavallen från Uppsala med en poäng. IK Sirius - Trelleborgs FF slutade 1-1, där Mattias Håkansson gjorde målet för gästande TFF i andra halvlek.

- En bra laginsats idag igen, vi ska inte be om ursäkt för resultatet idag, säger Kristian Haynes efter matchen.

Bollskickliga och offensiva IK Sirius hade mest i början och vaskade fram några chanser, men var de inte direkt ofarliga så gjorde Hampus Nilsson fina räddningar.

Matchuret hann ticka upp till 30 minuter innan Haris Brkic hade TFFs första chans, som dock inte var speciellt farligt.

Men några minuter senare blev det desto farligare, när IK Sirius slarvade och Mattias Håkansson blev fri - men han dunkade bollen i stolpen.

Henry Offia, som nätade i matchen mot Örebro SK och som har ett förflutet i IK Sirius, var sedan minst lika nära att göra mål. Men efter fint inlägg av Johan Blomberg och bra nick av Henry Offia - så gjorde Mitov-Nilsson i Sirius-målet en fantastisk räddning, som en handbollsmålvakt på linjen.

- Vi hade en tuff ingång, där de såg lite annorlunda ut än vad Örebro SK gjorde och hur vi trodde de skulle vara. Men vi rättade till det, vaskar fram Mattias Håkanssons chans och sedan Henry Offias nick. Ändå nöjda med hur det var i första halvlek, samtidigt så bör man vara klinisk i avsluten om man ska slå ett Allsvenskt lag i cupen - även om det är en bra prestation av målvakten i andra läget.

I andra halvlek började IK Sirius bäst igen och hade farliga målchanser. Men med lite krångel höll TFF-försvaret och Hampus Nilsson bollen borta från nät.

Istället så small det på andra hållet. En massiv TFF-kontring där nyinsatte Niklas Vesterlund kom fri på högerkanten - och där Johan Blomberg, Mattias Håkansson och Henry Offia sprang precis rätt. Pass inåt bakåt av Vesterlund till Håkansson och mål.

- Vi gör målet på deras svagheter, vi straffar dem när de står konstigt positionerade. Fina löpningar, bra pass - ett fantastiskt fint mål. Precis som vi ville spela, konstaterar Haynes.

TFF försvarade sig heroiskt i matchen - men dock skulle kvittering komma, när IK Sirius spelade ut och spelade fram Christian Kouakou som gjorde mål från nära håll och i misstänkt offside.

- Kvitteringen kommer ganska logiskt ändå, de var snäppet vassare sen - där de gör mål på en instickare nere från kortsidan. Svårt att försvara sig emot och man klarar inte allt, Hampus Nilsson i målet var annars stabil.

- Vi ska inte be om ursäkt för detta resultatet. Förra helgen resulterade vår laginsats i seger, idag oavgjort.

Två matcher i Svenska Cupen är spelade, först seger mot Örebro SK och på söndagen oavgjort mot IK Sirius. Två bortamatcher, men till nästa helg är det hemma - mot IF Lödde och det är en match där TFF har en gruppseger att spela för.

- Vårt mål var att sista matchen i gruppen skulle vara något att spela för. Tuffa förutsättningar, men vi lyckades med det på ett bra sätt.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Jesper Modig - Johan Blomberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin, Mattias Håkansson - Haris Brkic, Henry Offia.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Niklas Vesterlund, Anton Tideman, Fatawu Safiu, Henrik Johansson, Tobias Karlsson, Simon Gottfridén.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-02-28
Kategori: A-lag