Fotograf: Björn Sandberg

Efter seger senast i Svenska Cupen borta mot Örebro SK, väntar nytt Allsvenskt motstånd på bortaplan på söndagen. IK Sirius i Uppsala - en match som har avspark klockan 13:00. Matchen ser du på CMORE.

Laget gjorde en sista träning inför matchen på lördagsförmiddagen, en träning med mycket glädje och god energi på Vångavallens konstgräs.

- Klart att segrarna bygger självförtroende, konkurrensen i laget bygger intensitet. Bra närvaro och bra engagemang i träningen, säger Kristian Haynes direkt efter träningens slut.

- Vi har haft bra träningar inför Sirius-matchen. Vi vill ha ett högt träningsklimat, för utvecklingens skull och klarat av det bra här nu.

Träningen genomfördes i härligt vårliknande väder. De tjocka jackorna var kastade och solen värmde riktigt trevligt - nästan som om man var utomlands.

- Härligt och inspirerande väder idag, känns som om man är på träningsläger nästan när man kan lägga den tjocka jackan - och bara köra.

På försäsongen har det ju annars blivit tre raka segrar för Trelleborgs FF, om man bortser från U21-matchen senast mot Malmö FF. Österlen FF, IFK Värnamo och senast Örebro SK. 

På söndagen väntar nytt Allsvenskt motstånd i IK Sirius, ett stabilt Allsvenskt lag och nog ännu lite bättre än Örebro SK. Kristian Haynes och laget vill såklart fortsätta på den inslagna vägen och känner sig redo.

- Vi är redo för att åka till Uppsala och IK Sirius - och följa upp matchen mot Örebro SK förra helgen.

- Det finns fart i deras lag, ett konstgräslag som är passningsorienterade. Det kommer bli utmaningar i det och det är kanske lite mer fläng i deras spel. Förhoppningsvis kan vi sätta en bra defensiv och utmana dem. Lite annorlunda, men både Örebro SK och imorgon IK Sirius är två bra Allsvenska lag.

Efter söndagens match återstår IF Lödde i Svenska Cupens gruppspel nästa helg.

- Målsättningen är att ha liv i matchen mot IF Lödde. Att spela den och det verkligen gäller något, vilket vi redan nästan lyckats med.

Fredrik Liverstam är åter i truppen och redo för spel, senaste nyförvärvet Tobias Karlsson hoppas bli spelklar tidigt imorgon och är med i truppen. Dessvärre saknas Måns Söderqvist på grund av skada som han ådrog sig på fredagens träning. Unge Noah Tillberg saknas också efter en stukad fot mot Malmö FF i veckan.

Herman Hallberg, Kalle Larsson och Peter Petrovic saknas också. Petar Petrovic beräknas vara tillbaka i träning i början på nästa vecka.

- Det som är friskt åker, så kan man väl säga. Vi åker upp nu i eftermiddag, sen hoppas vi att vi kan fortsätta på den inslagna vägen imorgon mot IK Sirius, avslutar Kristian Haynes.

IK Sirius - Trelleborgs FF i Svenska Cupen har avspark 13:00 - matchen visas på CMORE.

Trupp:

Merlin Nuhanovic, Hampus Nilsson, Niklas Vesterlund, Jesper Modig, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Fritiof Björkén, Anton Tideman, Henrik Johansson, Johan Blomberg, Tobias Karlsson, Muhammed-Ali Dhaini, Haris Brkic, Mattias Håkansson, Simon Amin, Fatawu Safiu, Henry Offia, Simon Gottfridén (U19).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-02-27
Kategori: A-lag