Fotograf: https://www.sannex.nu/

Efter noga övervägande har det beslutats om att ta fram en ny hymn för Trelleborgs FF. En hymn där hela föreningen lyfts fram på ett sätt vi alla känner stolthet över och kan känna igen oss i.

Det band som fått det ärofyllda uppdraget att både skriva och producera den nya hymnen är Sannex från Ystad. Sannex bildades i slutet av 70-talet och har sedan dess fått människor att stråla samman i dans och glädje både innanför och utanför Sveriges gränser.

Sedan 2018 har bandets medlemmar varit Andreas Olsson, Peter Brodin, Micke Norsten och Patrich Rundström.

Sannex är ett framgångsrikt band och har vunnit många utmärkelser. 2015 vann man årets dansband och 2017 vann man en Grammis. Man har också deltagit i Allsång på Skansen flera gånger. 2020 innebar inställda spelningar men tillsammans med Callinaz, Casanovas, Perikles och Donnez har man hittat nya vägar att nå sin publik via livestreams på Youtube.

2021 tävlar man i Melodifestivalens fjärde deltävling med låten "All Inclusive". Den fjärde deltävlingen går av stapeln nu på lördag den 27 februari.

- "Blå som stål" har varit en omtyckt och trogen följeslagare under flera år men i och med hur föreningen utvecklats så känner vi att den inte speglar den förening vi är idag. Vår ambition är att ha en hymn som representerar hela föreningen på ett sätt där samtliga supportrar och spelare kan stå bakom texten och samtidigt känna en stolthet när de hör tonerna, säger Hans Torsmar, evenemangsansvarig i Trelleborgs FF.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-02-25
Kategori: Marknad