Fotograf: Björn Sandberg

Malmö IP stod värd för träningsmatchen mellan Malmö FF och Trelleborgs FF under måndagen och det var två lag som båda spelat cupmatch under helgen. Det betydde två lag som lät många andra spelare få chansen och TFF hade bland annat med sig 12 P19-spelare i matchtruppen.

I första halvlek så stod TFF upp bra mot ett bolltryggt hemmalag men med bara minuter kvar gjorde MFF 1-0. I början av andra halvlek fick hemmalaget möjlighet att göra mål från straffpunkten och 2-0 var ett faktum. Innan matchen var slut gjorde hemmalaget också 3-0 på ett alldeles för enkelt sätt där TFF hade bollen under kontroll men där MFF:s spelare förtjänstfullt lyckades med sin höga press.

- Det var en rejäl genomkörare för många av de unga spelarna som inte spelat match sedan i höstas. I första halvlek håller vi motståndarna på rätt sida och lyckas samtidigt med en del uppspel men vi hade svårt att hålla upp det över 90 minuter
, säger Magnus Andersson som ledde laget i dagens match när huvudtränare Kristian Haynes var på utbildning.

- Ett mixat lag med både yngre spelare och spelare från seniorlaget gör att det lätt blir missar i kommunikationen och jag tycker att det visade sig mer ju längre matchen pågick. Men vi får samtidigt vara medvetna om att det är ett bra lag med skickliga spelare som vi möter. Jag vill lyfta fram mittbacksparet Simon Gottfridén och Sebastian Ellhult som jag tycker gjorde bra insatser.

STARTUPPSTÄLLNING
Merlin Nuhanovic - Eren Alievski, Simon Gottfridén, Sebastian Ellhult, Anton Tideman - Tom Wassholm, Tobias Karlsson, Hugo Holmström, Noah Tillberg - Henrik Johansson, Måns Söderqvist

AVBYTARE
Felix Silfverhielm, Robin Alholm, Hugo Göransson, Lukas Minter Wettergren, Theo Mårtensson, Inas Suljic

Nästa match för TFF är på söndag när man möter IK Sirius i den andra gruppspelsmatchen av Svenska Cupen.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-02-22
Kategori: A-lag