Fotograf: Björn Sandberg

Det blev en riktigt trevlig inledning på tävlingssäsongen för herrarna, då matchen i Svenska Cupen borta mot Örebro SK slutade med seger. 

Matchens enda mål gjorde senaste nyförvärvet Henry Offia redan i den 13e matchminuten.

Men den stora ingrediensen till segern var en grym insats som lag - och såklart vilja Blå som stål.

- En fin insats som lag, det är klart att vi är nöjda idag. Det var en bra match, där vi får en bra ingång. Vi har en bra press där vi får grepp på dem direkt, säger Kristian Haynes från bussen hem till Trelleborg och Vångavallen.

Henry Offia, som på lördagen gjorde sin tävlingsdebut för Trelleborgs FF, gjorde alltså matchens enda mål. Ett mål som kom då redan efter 13 minuter spelade. Efter slarv från hemmalaget Örebro SK så höll han sig framme och gjorde sitt första mål i TFF-tröjan.

Örebro SK var annars en aning darrigt i första halvlek, samtidigt som gästande Trelleborgs FF var riktigt bra.

- Vi gör välförtjänt 1-0 i matchen, vi hade varit där omkring precis innan också. Kul för Offia att göra mål, han gjorde sig förtjänt av det. Jobbade hårt under hela matchen och var jobbig mot deras försvar, han visar sina kvaliteter och får dessutom göra mål.

- Men jag vill inte nämna för många enskilda spelare - för idag är det laginsatsen som ska hyllas.

Målskytten Henry Offia var annars den TFFare som var närmast att näta även i andra halvlek. En frispark från Johan Blomberg som Henry nickskarvade i insidan av stolpen. Även på reprisen på CMOREs sändning var det svårt att avgöra om bollen var över mållinjen eller inte.

Örebro SK spelade upp sig - men de farliga lägena lät vänta på sig. Men när de farliga lägena väl kom så var de också riktigt farliga.

Men trots slarv och flipperkula i straffområdet, lyckades Hampus Nilsson och sitt försvar hålla nollan.

Örebro SK - Trelleborgs FF, 0-1.

- I andra halvlek så är vi kompakta i försvaret. Det är först när de verkligen forcerar som de får till någon slumpchans. Omöjligt att freda sig mot allt, men vi håller bollen borta från mål. I slutändan är det en välförtjänt seger tycker jag, men nollan är lika viktig som själva segern.

- Det är fortfarande tidigt på säsongen, men det är en bra start och vi kommer göra allt vi kan för att fortsätta så här, avslutar Kristian Haynes.

Senaste gången lagen möttes var annars 2018 i Allsvenskan, då vann Örebro SK båda matcherna. Men 2021 i Svenska Cupen vann Trelleborgs FF - med 1-0.

Apropå Allsvenskan 2018 så fanns Deniz Hümmet med på Behrn Arena på lördagen, men spelandes för Örebro SK. Han var den som gjorde mål på Örebro SK 2018 - hemma på vackra Vångavallen.

Nästa match är redan på måndag, borta mot Malmö FF i en träningsmatch. Nästa match i Svenska Cupen är annars nästa söndag - borta mot IK Sirius.

På Tolvans IP i Löddeköpinge så vann just IK Sirius mot IF Lödde, även de med matchens enda mål.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Jesper Modig, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund - Johan Blomberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin, Mattias Håkansson - Haris Brkic, Henry Offia.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Anton Tideman, Fatawu Safiu, Henrik Johansson, Måns Söderqvist, Simon Gottfridén, Tom Wassholm.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-02-20
Kategori: A-lag