Fotograf: Björn Sandberg

Äntligen drar tävlingsmatcherna igång och den första utmaningen för Trelleborgs FF är Örebro SK på bortaplan i Svenska Cupens gruppspel.

Trelleborgs FF har under försäsongen spelat två träningsmatcher där man först besegrade Österlen FF med 2-0 på Vångavallen för att sedan besegra IFK Värnamo med 1-0 på bortaplan.


Örebro SK har i sin tur spelat fem träningsmatcher där de har vunnit två, förlorat två och spelat oavgjort en match.


- Först och främst vill jag hylla hur Svenska Cupen blivit under de senaste åren med flertalet bra tävlingsmatcher innan serien drar igång
, säger Kristian Haynes.

- Vi har spelat två träningsmatcher där vi haft perioder i matcherna som varit väldigt bra. Vi har mött nykomlingar i både Ettan och i Superettan och nu blir det ytterligare en nivå upp i och med att vi möter ett allsvenskt lag i första gruppspelsmatchen.

På fredagens träning saknades några spelare där bland annat Fredrik Liverstam tränade tillsammans med sjukgymnasten Filip Lundgårdh vid sidan om planen.

- Vi har några spelare som inte är i lagträning just nu men vi har gott hopp om att de är aktuella kommande vecka. Vi skyndar långsamt i detta skede av säsongen och vill inte att spelarna ska riskera något när de väl är tillbaka i träning, avslutar Kristian Haynes.

Från P19-laget är Simon Gottfridén, försvarare och Tom Wassholm, anfallare uttagna till matchtruppen som åkte mot Örebro direkt efter fredagsträningen.

Matchen spelas på Behrn Arena och starttid är lördagen den 20 februari klockan 15.00. Matchen sänds på C More som har rättigheterna till Svenska Cupen. Mer information hittar du på cmore.se.

En intervju med Kristian Haynes och Simon Amin inför matchen finns på vår Youtube-kanal.

TRUPPEN
Hampus Nilsson, Merlin Nuhanovic, Fritiof Björkén, Niklas Vesterlund, Anton Tideman, Isak Jönsson, Jesper Modig, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin, Henrik Johansson, Johan Blomberg, Mattias Håkansson, Måns Söderqvist, Fatawu Safiu, Haris Brkic, Henry Offia, Simon Gottfridén och Tom Wassholm.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-02-19
Kategori: A-lag