Fotograf: Björn Sandberg

Den 20 januari påbörjade Henry Offia sitt provspel i Trelleborgs FF. Nu har han satt sin namnteckning på ett kontrakt som sträcker sig över 2023.

Sportchef Salif Camara Jönsson är nöjd med sin senaste rekrytering.
- Vi visste att han hade mycket fart och explosivitet men under träningar och senare också i matchen mot Österlen har han även visat fler kvalitéer. Han är duktig på att vinna boll högt samtidigt som han skapar mycket ytor åt sina lagkamrater men kommer också tack vare sina fysiska egenskaper till många lägen i boxen.

- Det är en ung spelare som vi ser stor potential i. Han har spelat på både mittfält och anfall tidigare i karriären men vi ser honom främst som en spelare för de offensiva positionerna och med de egenskaper han visat upp under provspelet ska han bli intressant att följa hos oss, avslutar Salif Camara Jönsson.

Henry Offia är född i Nigeria och efter att ha startat sin fotbollskarriär i FC Dynamo Lagos flyttade han till Sverige och IK Sirius i början av 2018. Första säsongen i Sverige startade med en utlåning till Sollentuna FK i Ettan Norra där det blev ett mål på 15 matcher innan han i augusti kallades tillbaka till IK Sirius där han också fick debutera i allsvenskan.

Under 2019 blev det åtta allsvenska matcher för IK Sirius men han var också startspelare i två av fyra matcher för Nigeria i U20-VM, ett mästerskap där han också noterades för ett mål. Inför 2020 valde Henry Offia att gå till Dalkurd FF och Superettan. Där blev det 23 matcher och två mål.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-02-15
Kategori: A-lag