Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FFs herrar tog på lördagen sin andra raka seger på försäsongen, detta genom att besegra IFK Värnamo med 1-0 på bortaplan.

Matchens enda mål prickade Mattias Håkansson in redan i den sjunde spelminuten, framspelad av Fritiof Björkén.

1-0 och andra raka segern, även andra raka matchen med hållen nolla - vilket bådar gott inför framtiden.

- Både ris och ros idag efter matchen, men sammantaget så känns det bra med en 1-0-seger på bortaplan. Känns bra med en till hållen nolla - en bra ingång, säger Kristian Haynes efter matchen.

Det var en ganska stabil insats på Bollagården i Forsheda, speciellt i första halvlek, som då i princip inleddes med ett TFF-mål.

Med en sisådär 10-12 minuter kvar av första halvlek hade Måns Söderqvist en boll inne i nät - men avblåst för offside.

- Vi får jättebra träff i första halvlek, de 25-30 första minuterna är jättebra. Vi har ett starkt initiativ i matchen och bra både i anfall och försvar. Vinner bollen i bra lägen vid upprepande tillfällen.

Precis innan paus fick sedan IFK Värnamo en straff, detta efter att domaren hittat en hands i eget straffområde. Dock plockade Hampus Nilsson straffen - som annars var svagt slagen.

- Det är svårt att bibehålla initiativet över lång tid och de får lite mer i slutet på första. Samtidigt är vi lite slarviga. Första halvlek avslutas med straffen som Hampus plockar, vilket är skönt - hade inte velat gå till paus med straffmål mot oss.

I andra halvlek sedan spelade IFK Värnamo upp sig, samtidigt som gästande TFF tappade något. Hemmalaget skapade också några chanser för kvittering, men avsluten var som straffen i första halvlek - utan ordentlig skärpa.

Matchen skulle sluta med 1-0-seger för gästande Trelleborgs FF.

- Matchen blir förryckt i andra halvlek med byten, som det lätt blir i träningsmatcher. Vi hittar inte riktigt rätt, samtidigt som IFK Värnamo gör saker och ting bättre. Vi hittar inte riktigt bett och de får komma för nära oss - utan att få till något riktigt vasst.

- Det var mer deras oskärpa som gör att det slutar 1-0 till oss. Vi måste jobba på vissa bitar - men vi åker ifrån Värnamo med en bra känsla ändå. Vi har kommit bra in i det och nu vill vi bygga vidare.

Två nya ansikten i TFF-tröjan på lördagen i startuppställningen - i Jesper Modig och Johan Blomberg.

- Kul att se de nya på planen - både Johan och Jesper kom in rätt i det hela. Johan hittar direkt vägar fram på sin högerkant och Jesper kändes stabil. Nu siktar vi vidare mot nya mål i Svenska Cupen nästa helg, avslutar Kristian Haynes.

Nästa match är i Svenska Cupen borta mot Allsvenska Örebro SK om exakt en vecka.

Endast Mouhammed-Ali Dhaini och Haris Brkic spelade hela matchen på lördagen. Gabriel Johnson som hoppade in i andra halvlek gjorde sin debut i A-lagssammanhang. 

Precis i slutsekunderna blev inhoppande Bozidar Velickovic utvisad i matchen efter ett direkt rött kort.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Jesper Modig - Johan Blomberg, Simon Amin, Mouhammed-Ali Dhaini, Mattias Håkansson - Haris Brkic, Måns Söderqvist.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Niklas Vesterlund, Kalle Larsson, Anton Tideman, Fatawu Safiu, Gabriel Johnson, Henrik Johansson, Bozidar Velickovic, Noah Tillberg.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-02-13
Kategori: A-lag