Fotograf: Björn Sandberg

När årets andra träningsvecka sparkas igång är det också några förändringar gällande spelare på plats. De tre provspelarna som var med på träningarna under förra veckan har lämnat och in kommer tre nya bekantskaper.

- Vi tackar Max Olsson, Tobias Karlsson och Iu Ranera för veckan de var hos oss. Vi skall nu utvärdera deras träningsvecka för att sedan ta ett beslut, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.

Merlin Nuhanovic tränade med laget under förra veckan och kommer att fortsätta göra så. Salif Camara Jönsson kommenterar statusen gällande Merlin på följande sätt.

- Merlin tränar med oss just nu och vi för en diskussion gällande 2021.

Den här veckan ansluter tre nya provspelare till TFF:s försäsongsträning. Det betyder att det är totalt fyra provspelare på plats i och med att Henry Offia anslöt till träningen i slutet av förra veckan.

Amar Muhsin
Amar är en 23 år gammal anfallare och värvades av Jönköpings Södra inför förra säsongen. Det blev dock inget spel i Superettan med däremot en utlåning till Division 1 och Skövde AIK där han stod för 13 mål på 21 matcher.

Salif Camara Jönsson:
- Amar är en forward som är duktig i boxen. Han kan erbjuda ett djupledsspel men fungerar också i det felvända spelet.

Adin Bukva
Adin är också han anfallare och 23 år gammal. Han har tillbringat större delen av sin karriär i IFK Norrköping där det främst blivit spel i IF Sylvia via utlåningar men inför säsongen 2019 skrev han på för AC Gozzano i italienska Serie C. Under den senaste säsongen har han representerat US Follonica Gavorrano i Serie D. Adin Bukva har också erfarenhet från de svenska U17- samt U19-landslagen.

Salif Camara Jönsson:
- Adin är en forward som är skicklig i kombinationsspelet. Han gjorde en träning med oss förra året, innan han åkte tillbaka till Italien och det är en spelare vi vill se mer av.

Mateusz Hewelt
24-årige målvakten Mateusz Hewelt har den här säsongen spelat i Miedz Legnica som håller till 1. Liga som är den näst högsta nivån inom polsk fotboll. Som ungdomsspelare representerade han Everton FC under många år där han också var med och vann två titlar med U23-laget.

Salif Camara Jönsson:
- Det här är målvakt som fått stora delar av sin fotbollsutbildning i England. Han är reaktionssnabb och en skicklig målvakt överlag. Det ska bli spännande att se honom i vår miljö.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-01-25
Kategori: A-lag