Fotograf: Björn Sandberg

I mars 2019 kom den danska målvakten Andreas Larsen till Trelleborgs FF. 40 tävlingsmatcher senare står det klart att Larsen lämnar Trelleborgs FF i och med att hans kontrakt löper ut.

- Jag vill säga ett stort tack till Andreas som under hela sin tid i föreningen visat upp en stor professionalism, både under sitt första år i klubben men framförallt under sin andra säsong där det inte blev så mycket speltid som han kanske hoppades själv på, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.

- Att inte vara nöjd med sin speltid men ändå komma till varje träning och visa upp en bra attityd mot lagkamrater, tränare och övriga i föreningen är stort. Även om den här säsongen inte blev som Andreas hoppades på gällande speltid kom han ändå upp bra i de matcher han vaktade målet och han spelade en stor roll i kvalvinsten som avslutade året, avslutar Salif Camara Jönsson.

30-årige Andreas Larsen anslöt från Víkingur Reykjavík och vaktade målet 28 av 30 matcher i Superettan under sin första säsong i klubben. Under hans andra säsong i klubben blev det 10 matcher i Superettan men han var även på planen i de två kvalmatcher mot IF Brommapojkarna som avslutades med en spännande straffläggning. Andreas Larsen var starkt bidragande till kvalsegern med stabilt spel under 210 minuter fotboll men också med en räddning i straffläggningen.

Mange tak, Andreas!


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-01-04
Kategori: A-lag