Huvudsponsorn Unibet delar nu ut 20 000 000 kronor till klubbarna i Allsvenskan och Superettan via initiativet Hemmaklubben. Det är fotbollssupportrarna själva som avgjort hur pengarna ska fördelas, genom att välja hemmaklubb mellan 1 januari – 9 november 2020. Trelleborgs FF får 230 000 kronor.

Den 1 januari 2020 blev Unibet ny huvudsponsor till Allsvenskan och Superettan. Som partner till Svensk Elitfotboll arbetar Unibet aktivt för en positiv utveckling av fotbollen och supporterupplevelsen, med satsningar på akademiverksamhet, samhällsprojekt, spelansvar samt att motverka matchfixning.

Klubbarna har gemensamt beslutat att pengarna kommer att användas till projekt relaterade till talangutveckling.

Totalt är 30 miljoner kronor avsatt för Hemmaklubben. Tio miljoner kronor är avsatta till Svensk Elitfotboll att dela ut till klubbarna i Allsvenskan och Superettan utifrån en fördelningsnyckel kopplat sportsliga resultat. 20 miljoner kronor delas ut av Unibet efter att supportrarna varit med och påverkat summan som varje klubb får ta emot.

Registrerade användare på Unibets hemsida kunde välja ett favoritlag som hemmaklubb och var då med och gjorde skillnad och bidrog till att klubben fick mer resurser för att fortsätta utveckla verksamheten. Summan fördelades utifrån andelen av de totala antalet röster som respektive klubb fick.

Det lag som flest har valt som hemmaklubb får två miljoner kronor. Varje position i tabellen har ett givet belopp i fallande skala.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 24 november, 2020
Kategori: Marknad