Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF tog tre nya och blytunga poäng i Superettan på lördagen - detta efter att Dalkurd FF besegrats med matchens enda mål.

Målet gjorde inhoppande Fatawu Safiu i matchens 91a minut, dessutom räddade Hampus Nilsson en straff i andra halvlek.

Lördagens seger är den andra i rad - och den andra i rad som slutar 1-0 till de mörkblå.

- Det är bara att konstatera att vi gått segrande ur flera viktiga matcher här nu på slutet - jätteskönt, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Det brukar vara spännande när vi spelar matcher - så också idag.

Matchen var jämn, men där Dalkurd FF hade mest boll - dock gjorde TFF och Fatawu Safiu det avgörande målet.

- Summerar man målchanser i matchen och sådär, även om de har mycket boll, så tycker jag att det var jämnt. Dalkurd FF har mycket boll, det är den typen av lag.

- Det blev inte heller lättare av att vi spelade på ett blött konstgräs där det gick extremt snabbt. Men vi får en bra ingång i matchen och är stabila.

Det var annars en match som var viktig inför slutet av Superettan, viktiga poäng på spel och andra halvlek skulle bli - minst sagt spännande.

Efter en bra start av andra halvlek så fick Dalkurd FF en straff. Efter en hörna nickade en Dalkurd-spelare bollen på Isak Jönssons arm. Straff dömt och Dalkurds Samuel Holm lade upp bollen på straffpunkten.

En straff som slogs lågt, men där Hampus Nilsson stod för en otrolig räddning - en räddning som skulle visa sig vara extra viktig.

- Ingången i andra halvlek är också bra, men där de får mer att säga till om efterhand. Straffen är inte ologisk, de kommer närmare och närmare och då kommer straffen.

- Extremt roligt för Hampus att knipa straffen. Han har haft en brokig säsong, med blandad kvalitet och missat en del matcher - men han kliver fram när vi behöver det som mest och gör det som bäst.

Hampus Nilssons straffräddning var viktig - än viktigare visade den sig vara i matchens 91a minut. Inhoppande Måns Söderqvist slog ett inlägg från vänster och där Fatawu Safiu kom rätt - nick i mål. Ett mål som skulle ge TFF en resa hem till Vångavallen med tre poäng i bagaget.

Att Fatawu Safiu gillar att spela mot Dalkurd FF är ganska klart - tre mål i somras och det avgörande målet på lördagen.

- Där är något, han gör ett piggt inhopp. Måns Söderqvist spelar också en viktig roll, bra inhopp och bra assist - sen kommer Fatawu rätt och gör mål.

Fatawu Safius mål i matchen blev tre poäng. Tre poäng som också betyder att Trelleborgs FF inte kan trilla ur Superettan via direkt nerflyttning och klättrar uppåt något i en annars superjämn tabell.

- Ett delmål är löst, ett delmål att slippa direkt nerflyttning. Vi har två matcher kvar, på naturgräs och allt vad det innebär nu i slutet på november. Två bra lag kvar att möta - men vi ska lösa det på egen hand, vi räknar inte med hjälp från någon.

- Nu njuter vi i 24 timmar - sen siktar vi mot Jönköpings Södra IF nästa helg, avslutar Kristian Haynes.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Kalle Larsson (ut 76), Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Anton Tideman - Niklas Vesterlund, Herman Hallberg (ut 88), Haris Brkic, Erik Andersson (ut 67) - Oscar Johansson, Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Fatawu Safiu (in 67), Henrik Johansson, Måns Söderqvist (in 88), Totte Holmkvist, Carl Björk, Mattias Håkansson (in 76).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 21 november, 2020
Kategori: A-lag