Fotograf: Björn Sandberg

Efter ett landslagsuppehåll är det åter dags för Superettan på lördagseftermiddagen. Trelleborgs FF gästar Dalkurd FF och Studenternas IP i Uppsala - en match som har avspark 15:00. Du ser matchen på Dplay.

Trelleborgs FF kommer från en viktig trea senast hemma mot Ljungskile SK, där Erik Andersson gjorde matchens enda mål. Det var en riktig kämpainsats och det krävs mer av samma vara imorgon mot Dalkurd FF.

- Det var viktigt senast - och minst lika viktigt imorgon, det ju kommer vara lika viktigt hela vägen in i mål, säger Kristian Haynes från bussen upp mot Uppsala.

- Dalkurd FF är ett helt annat lag nu än när vi mötte dem i somras. Ett annat lag sett till deras skicklighet på sitt eget konstgräs och att de har en bättre period nu. Vi har bra kännedom, men det krävs rätt ingång till matchen.

När lagen då möttes i somras hemma på vackra Vångavallen, så slutade det med 4-1-seger för TFF. Där Erik Andersson stod för ett mål - och Fatawu Safiu för ett fantastiskt hattrick.

- På Vångavallen i våras fick vi full pott, bra utdelning på deras misstag och de drog på sig en utvisning. Så enkel resa får vi inte imorgon.

- Hoppas att vi kan dra nytta av att de tre poängen senast mot Ljungskile SK, att det kan ge oss en injektion.

Det har som sagt varit landslagsuppehåll. Ett uppehåll där laget var ledigt över en helg, men i övrigt förberett sig inför den avslutande delen av Superettan.

- Vi har hämtat oss lite under uppehållet, umgåtts med våra familjer och fått energi av det. Det var viktigt med de tre poängen inför uppehållet - att gå in i det med en bra känsla.

- Vi har sedan tränat på konstgräset på Vångavallen, eftersom morgondagens match spelas på konstgräs. Tillgängligheten är god i truppen.

Det finns något frågetecken i truppen inför matchen, frågetecken som rätas ut under morgondagen.

Av spelarna saknas Andreas Larsen imorgon på grund av sjukdom, i ledarstaben är det mer manfall - där Alexander Tengryd och målvaktstränare Thomas Kozma stannar hemma.

Muhammed-Ali Dhaini är tillbaka i truppen efter avstängning och landslagsuppdrag. 

Matchen Dalkurd FF - Trelleborgs FF spelas på Studenternas IP i Uppsala - med avspark 15:00. Du ser matchen på Dplay och klickar du här så stöttar du samtidigt Trelleborgs FF.

Trupp:

Merlin Nuhanovic, Hampus Nilsson, Kalle Larsson, Isak Jönsson, Fredrik Liverstam, Anton Tideman, Totte Holmkvist, Niklas Vesterlund, Fritiof Björkén, Erik Andersson, Mouhammed-Ali Dhaini, Haris Brkic, Herman Hallberg, Henrik Johansson, Mattias Håkansson, Carl Björk, Oscar Johansson, Salif Camara Jönsson, Fatawu Safiu, Måns Söderqvist.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 20 november, 2020
Kategori: A-lag