TFF:s herrtrupp har fått sin första landslagsspelare i år. Mouhammed-Ali Dhaini är uttagen till Libanons landslag och idag åker han till Dubai för att göra debut i landslagströjan.

- Det är klart att det är jättekul, det kom som en chock, säger mittfältaren. Det ska bli spännande att se vad man har att ge där borta. Jag ser det som en bonus, jag har inget att förlora, det är bara att köra.

Det är ett fyra dagar långt träningsläger i Förenade Arabemiraten där också en vänskapsmatch mot Bahrain kommer att äga rum. Mouhammed-Ali Dhaini tycker det är stort att bli landslagsuttagen.

- Det är klart att det är jättestort, man vet inte riktigt hur det kommer kännas, man har inte landat, säger Dhaini. Man är uttagen liksom, och jag kanske kommer förstå vad det innebär när jag väl är där.

Mouhammed-Ali Dhaini har såväl svenskt som libanesiskt medborgarskap. De libanesiska rötterna finns i släkten även om han själv är uppvuxen i Sverige. Vilket landslag han ska representera som fotbollsspelare har inte varit en aktuell tanke för honom tidigare, då han aldrig någonsin blivit uttagen.

- Jag har aldrig spelat på den nivån att jag ska göra något val, så jag har aldrig riktigt funderat. Jag ser det som en bonus och tackade ja. Det kan gynna och utveckla mig som fotbollsspelare, och då tar man den möjligheten.

Han säger att han ibland bevittnar Libanons landslagsmatcher på teve, vilket innebär att han har viss koll på laget och på spelarna.

- Jag tror det är lite annorlunda fotbollsspelare där jämfört med här, säger Dhaini. Jag tror inte fotbollen där nere är lika organisationsinriktad som här, men spelarna är nog lite mer tekniska där. Det är vad jag förväntar mig.

Hur bra är Libanons landslag?
- Jag vet faktiskt inte. Det är bara att åka dit och se vilken nivå spelarna håller, var man befinner sig gentemot dem. Det får vi se.

Den 26-årige mittfältaren värvades till Trelleborgs FF från Torns IF inför årets säsong. En skada han ådrog sig på försäsongen höll honom borta från säsongsinledningen, men därefter har han varit ordinarie. Sammanlagt har det blivit 19 matcher, varav 18 från start, i Superettan.

- Det har varit en lärorik säsong, man lär sig av motgångarna, säger Dhaini. Vi har hållit moralen uppe och jobbat hårt till sista minuten. Vi har tre matcher kvar och vi ska göra det bästa av situationen.

Mouhammed-Ali Dhaini har dock missat de två senaste matcherna i Superettan till följd av det röda kort han ådrog sig i hemmamötet med Degerfors.

- Det är klart att det är tungt, man vill ju vara med på planen och lösa det här, säger Dhaini. Men det är bara att gilla läget och tro på det vi gör, så kommer vi lösa det. Det är vi alla överens om just nu.

När TFF åker upp till Uppsala för bortamöte med Dalkurd FF om knappt två veckor är Dhaini åter tillgänglig för spel.

- Vi försöker alla jobba hårt, säger Dhaini. Som man tränar brukar det se ut på matcherna, så vi försöker alltid hålla god stämning och blicka framåt, det är det vi försöker göra på träningen. Det är det som är det viktigaste just nu, det är det enda vi kan påverka.

Under söndagen tog laget en efterlängtad seger mot Ljungskile SK på Vångavallen, en seger som tar TFF upp på säker mark i tabellen. Dhaini hoppas att de inte släpper något lag förbi sig nu.

- Det är tre finaler som är kvar, så kan vi säga, inget annat. Vi tror på oss själva och vi ska göra allt för att stanna kvar i Superettan, avslutar mittfältaren.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 9 november, 2020
Kategori: A-lag