Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF tog tre viktiga poäng på söndagskvällen i Superettan, detta efter att man besegrat Ljungskile SK med matchens enda mål - ett mål som Erik Andersson prickade in i andra halvlek.

1-0 och tre viktiga poäng inför avslutningen av Superettan. Tre poäng efter att det visats enormt blått hjärta - både på plan och på läktare. Till söndagens match fick 50 personer ta plats på Vångavallens norra läktare - och de hjälpte laget fram till seger.

- Vi delar denna segern med dem, tackar för hjälpen vi fick. Ringa 50 personer, men det kändes som 5000 för oss idag, säger Kristian Haynes direkt efter matchen.

- Här har inte varit någon på länge nu, Vångavallen är vår borg - vi fick hjälp när vi behövde det. Så denna trepoängaren delar vi med dem - och alla som inte kom in. Fantastiskt att få dela det med någon.

Det låg annars närmast ångest i luften på söndagen. Ångest över matchen mellan ett lag som vill undvika kvalplatserna och ett annat som vill nå upp till densamma.

- Det har varit en tuff vecka, tuff förberedelse inför denna matchen. Vi vet om allvaret, man kan liksom ta på det, vi sliter med ett självförtroende, sliter med en tro.

- Vi visste om vad som stod på spel idag - fantastiskt skönt att ta tre poäng.

Det var kanske inte så vackert, men det är poängen som i slutändan räknas. Matchens enda mål prickade Erik Andersson in i andra halvlek. En lång boll som Salif Camara Jönsson nickade och till slut studsade till Erik som nöp till - via LSK-målvakten gick bollen i mål.

Eriks mål i matchen skulle visa sig bli det enda.

- Det är inte alltid vackert - och det skiter jag faktiskt i. Det är solid insats, det är hårt arbete. Planen höll i 30 minuter, sen var det tufft. Fotbollen blir därefter - men vi verkligen krigar hem denna segern på ett bra sätt.

- Vi städar av deras fasta situationer som vi visste skulle bli farliga, vi sliter med balansen i laget hela tiden för att klara av omställningarna som uppstår. Men, ja - jättebra.

Fredrik Liverstam var tillbaka i TFF-försvaret, var en riktigt gigant och tillsammans med övriga utespelare samt Hampus Nilsson - hölls det rent. Ljungskile SK var annars absolut inte ofarliga i matchen, med sina fasta situationer och omställningar.

- Liverstam visar sin betydelse för laget, klart kännbart att hans frånvaro är påtaglig när han inte är med oss. Denna veckan fick han inga val, han skulle bara stå på banan. Jag hade fått ta ansvar om han inte hållit, men jag ville ha honom på planen.

- Sliter sig igenom, kramp i 70e typ också. Hampus Nilsson hjälper ju till med sitt också, några avgörande lägen där han plockar ett par farliga inlägg. Han är stor och trygg i den där gula tröjan. Han hade lite känning i paus, men han bet också ihop - men det är just det som krävs nu.

De tre poängen är som sagt viktiga. Viktiga eftersom Trelleborgs FF nu lämnar kvalplatserna och klättrar något i Superetta-tabellen - förhoppningsvis klättrat upp för att stanna.

- Vi har flyttat oss uppåt lite i tabellen, kan få två veckor till nästa match. Slicka lite såren, njuta idag och imorgon. Sen jobba med tillgängligheten i truppen, förbereda oss för de avslutande tre matcherna - där vi har allt i egna händer nu.

Det återstår tre matcher av Superettan - nästa match är borta mot Dalkurd FF den 21 november.

Startuppställning:

Hampus Nilsson - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Anton Tideman - Erik Andersson (ut 78), Haris Brkic, Herman Hallberg, Niklas Vesterlund (ut 53) - Oscar Johansson, Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Andreas Larsen, Henrik Johansson, Måns Söderqvist, Kalle Larsson, Mattias Håkansson (in 78), Fatawu Safiu (in 53), Carl Björk.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 8 november, 2020
Kategori: A-lag