Fotograf: Björn Sandberg

Årets Superettan-säsong närmar sig sitt slut. Trots att tabelläget för klubbens herrar är utmanande är styrelseordförande Torbjörn Jönsson tydlig – styrelsen tror på huvudtränare Kristian Haynes ledarskap och det är ett ledarskap man är övertygad om kommer ge resultat på lång sikt.

- Vi har inte varit tillräckligt bra, det är vi medvetna om. Men tillsammans med Kristian har vi en gemensam bild över målsättningar och vilka steg vi behöver ta för att bygga en stabil grund att stå på. Vi är övertygade om att detta är rätt väg och är övertygade om att om vi fortsätter vara konsekventa så kommer det att leda till framgång, säger Torbjörn Jönsson, styrelseordförande i Trelleborgs FF.

Kristian Haynes tog över som huvudtränare för klubbens herrlag inför årets säsong i Superettan. I sitt team har han två assisterande tränare till sin hjälp, Alexander Tengryd och Magnus Andersson.

Det sportråd som etablerats under året är också en viktig del i det långsiktigt sportsliga strategiska arbetet. I sportrådet ingår Johan Andersson från Mellby Gård, Tom Prahl, Emil Mårtensson, Timothy Walentynowicz och Mattias Kronvall. De har bland annat i uppdrag att vara ett stöd vid spelarrekryteringar och till ledarteamet.

- Sportrådet har en viktig rådgivande roll och genom sportrådet säkrar vi en bred och stark kompetens inom alla sportsliga områden, säger Torbjörn.

Mattias Kronvall har efter att Peter Swärdh fick lämna sin roll som manager åter fått ta sig an sportschefsrollen samtidigt som han har rollen som klubbdirektör. Det har varit en tillfällig lösning och en förändring kommer att göras.

- Så som Trelleborgs FF ser ut idag med över 1000 medlemmar, framgångsrika ungdomslag och ett damlag på frammarsch så är en delad klubbdirektörs- och sportchefsroll inte hållbar - varken för Trelleborgs FF som förening eller för Mattias arbetssituation. Vi kommer att tillsätta en renodlad sportchefsroll och Mattias får då chans att arbeta fullt ut med rollen som klubbdirektör, säger Torbjörn.

De rådande omständigheterna med covid-19 har påverkat spelarmarknaden. Det är något som känts av vid de transferfönster som varit.

- Situationen med covid-19 har gjort att marknaden är tuff. Vi gjorde ett försök vid sommarfönstret att få in ett tillskott i anfallet men lyckades inte. Vi tror att vi kommer ha ett tufft läge på spelarmarknaden ett tag fram över.

Fyra omgångar återstår av Superettan-säsongen och de sista omgångarna kräver en kraftsamling där spelarna tar fram det lilla extra.

– Det vi har saknat de senaste två åren är energi och vilja. Det ser vi på ett annat sätt i år, till exempel vid målet i slutminuterna mot Degerfors. Vi tror att Kristians ledarskap skapar den energin och viljan. Det är också grunden i vägen fram för framgång, säger Torbjörn Jönsson.

– Motgångar är en naturlig del i en utvecklingsprocess men genom att bygga långsiktigt kommer resultaten att komma. Det är alltid lätt att vara tillsammans när det går bra. I motgång är det svårare och då är det viktigt att alla sluter upp och stöttar, det är då man visar hur starka man är tillsammans.


Skribent: Admin
Publicerad: 6 november, 2020
Kategori: A-lag