Fotograf: Björn Sandberg

Det blev tyvärr förlust på söndagskvällen borta mot Västerås SK. Det stod viktiga poäng på spel på Iver Arena - viktiga poäng som Västerås SK behöll och Trelleborgs FF fick åka hem tomhänta.

Västerås SK - Trelleborgs FF, 3-1.

- Känns såklart jobbigt att åka hem tomhänta, säger Kristian Haynes efter matchen.

Det var ett Trelleborgs FF som kom till Iver Arena och var tvingat till att möblera om i startelvan. Detta eftersom lagkaptenen Anton Tideman var avstängd på grund av gula kort, Mouhammed-Ali Dhaini avstängd på grund av rött kort mot Degerfors, samt sjukdom på Hampus Nilsson.

- Balansen i laget blev för offensiv idag. Vi tvingades till att bli lite offensivare när vi flyttade ner Niklas Vesterlund från mittfält till backlinjen, han har gjort det bra på mittfältet. Det kostade oss - det kostades oss speciellt eftersom vi inte hade skärpan framåt heller.

Det var Västerås SK som tidigt tog ledningen i matchen på sin hemmaplan. Viktor Prodell, som fått en flygande start i sin nya klubb Västerås, gav hemmalaget ledningen redan efter 11 minuter spelade.

En ledning som dock inte skulle vara så länge, utan Haris Brkic ordnade 1-1 - efter att hans skott tagit på täckande hemmaspelare och bollen gått i mål.

Men, Västerås SK återtog ledningen sen i matchminut 31. Detta efter fint spel och pass i straffområdet snett inåt bakåt.

- Vi har inte kvaliteten som krävs idag. Vi har embryo till saker, men inte mycket mer än så. Det finns såklart alltid två lag på banan och Västerås får bra utdelning på oss.

I andra halvlek började Västerås SK bäst, men där TFF jobbade sig in, blev bättre - men kunde inte skapa något tillräckligt bra framåt.

Istället satte Västerås SK den berömda spiken i kistan genom inhoppande Justin Salmon, endast 15 sekunder efter att han äntrat planen. Justins mål blev också det sista i matchen, Västerås SK - Trelleborgs FF 3-1.

- 3-1 punkterade allt för oss - den berömda spiken i kistan. Vi hade en del i det läget - men blev för enkelt straffade. Vi hade problem på ena kanten vilket de utnyttjade. 

- Det är tolv poäng kvar att spela om. Vi gör inget annat än att fortsätter gnugga, tro på det vi gör - och sen kommer det bli ett rent krig i nästa match hemma på Vångavallen.

Nästa match är hemma mot Ljungskile SK om en vecka, avspark 17:30.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Fritiof Björkén, Kalle Larsson, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund - Erik Andersson, Oscar Johansson, Haris Brkic, Carl Björk (ut 52) - Fatawu Safiu (ut 75), Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Edwin Hansson, Henrik Johansson, Måns Söderqvist (in 75), Bozidar Velickovic, Noah Tillberg, Mattias Håkansson, Herman Hallberg (in 52).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 1 november, 2020
Kategori: A-lag